Litteän Maan kartta jossa 100 kaupunkia

Kun klikkaat tästä, pääset uudelle sivulle jossa näet litteän Maan kartan. Kartan punaiset pisteet ovat linkkeinä äärimmäisen tärkeitä jotta ymmärtäisit mistä on kyse.  Ole ystävällinen, äläkä kiirehdi kartan luo, vaan lue ensin tämä artikkeli loppuun. Siten saat asiaan liittyvää kallisarvoista lisäinformaatiota.

Voi painella karttakuvassa olevia punaisia hotspotteja, sillä ne ovat linkkejä jotka tuovat esille lisäinformaatiota kaupungeista.  Kaupunkeja on yhteensä 100 kappaletta. Rannikkokaupungit ovat syystäkin kiinnostavimpia flättäreille, ja erityisesti ne kaupungit joiden vieressä on vilkkaat lentokentät. Tämäkin on suurimmalta osalta huomioitu kaupunkien valinnoissa.

Litteän Maan kartan tarkoitus:

Litteän Maan kartta linkkeineen on tehty suurella vaivalla tutkimustyötä tekeville ihmisille. En suinkaan tarkoita sitä, että itse tein varsinaisen kartan, mikä on vapautettu tekijänoikeuksista (senhän on tehnyt ”Trekky0623”). Vaan lähinnä tarkoitan sitä, että olen itse lisännyt karttaan nuo punaiset ”hotspotit” linkkeineen ja tietoineen. Työ oli hidasta, mutta se kannatti. Sen myötä tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä että Maa on litteä.

Karttaa voi myös hyödyntää silloin kun haluaa tutkia olemassa olevia lentoaikoja ja lentoreittejä kaukaisiin kohtiin. Olen pyrkinyt linkkejä luodessani hyödyntämään tietoja maailman vilkkaimmista lentokentistä, sekä mitkä ovat lähikaupungit joita ne palvelevat.

Tämä kartta, kaupunkeineen, säästää rutkasti aikaa tutkimustyössäsi, sillä enää et tarvitse etsiä oikeaa sivustoa josta aikatiedot löytyvät, eikä sinun tarvitse syöttää mihinkään kenttään kaupunkien nimiä. Kaikki on jo valmiina!

Kartta on siis olemassa sellaisia henkilöitä varten, jotka haluavat selvittää onko nykyinen litteän Maan kartta edes vähissä määrin yhtäpitävä totuuden kanssa. Voin kuitenkin vakuuttaa, että se on melko hyvin paikkansa pitävä. Itse asiassa, kun tein havaintoni, niin minä suorastaan riemastuin havainnoistani, sillä aloitin työn varsin aralla mielellä. Aloittaessani työn ajattelin, että ”mitä jos sittenkin olen väärässä”. Mutta nyt pompin jo tasajalkaan. Ei me flättärit ollakaan niin hulluja… vaikka toisinaan jotkut sanovat, että hulluudesta voi olla hyötyäkin tietyissä tilanteissa. Flättäreiden ei tarvitse enää uskoa sellaisia argumentteja jossa pallo-uskovaiset sanovat, että litteän Maan kartta ei tue nykyisiä aikavyöhykkeitä. Se ei yksinkertaisesti pidä paikkansa!

Kartan paikkansapitävyys selviää kun huomioidaan sekä auringon nousu- ja laskuajat kussakin kaupungissa, ja myös niiden aikavyöhykkeet (aikastandardit). Huomioithan sinäkin molemmat? Älä huomioi ainoastaan toista, koska monilla mailla on käytössä ns. ”kesä- ja talviajat”.

Tulet pian olemaan ällikällä lyöty ja maailmankuvasi saattaa jopa muuttua! Ehkä pian tulet ulos suojakuorestasi ja olet pian enemmän vastaanottavainen.

maailmankuva-kuin-entinen-kananmuna
Mahtaneeko pian nykyinen maailmankuvasi rikkoontua? Ehkä se on pian kuin entinen kananmuna, joka ei enää jaksa pitää lientä sisällään?

Kaupunkien kellonaikojen standardit:

Jokainen punainen piste kartassa edustaa yhtä tiettyä kaupunkia. Kaupunkeja on yhteensä sata kappaletta. Jokaisesta pisteestä löytyy lisäinformaatioita avautuvan ponnahdusikkunan kautta. Linkeistä näkee kyseisen kaupungin päivän pituus, sekä auringon nousu- ja laskuajat.  Tietoa löytyy myös auringon tulon ja menon asteluvut, sekä kellonaikojen standardit kussakin kaupungissa (UTC/GMT). Nämä kellonaikojen standardit selviävät myös vaikka et painaisi linkkejä, sillä kun laitat hiiren osoittimen punaisen pisteen päälle, niin kahden sekunnin päästä ponnahtaa esiin ”mini-ikkuna” josta näet ajat. Se toimii ainakin PC:llä, mikäli käyttöjärjestelmänä on uusin Chrome tai Explorer. Muista en valitettavasti osaa vielä sanoa.

Kun tutkit kartassa esiin ponnahtavia tietoja, pääset pian selville siitä, että tämä flättäreiden kartta pitää melko hyvin paikkansa, sillä se tukee hyvin virallisia auringon nousu- ja laskuaikoja, ja siten myös olemassa olevia aikavyöhykkeitä. Se on jopa varsin samanlainen kuin YK:n logossa oleva maailma. Tosin YK:n logossa ei ole 24 poikittaisektoria tunneille, kuten litteässä kartassa, vaan lähinnä 33 sektoria, joista keskimmäinen on erilainen kuin muut ja vieläpä keskellä. Uskomukseni mukaan tuo symboliikka edustaa vapaamuurariutta, jossa ylimmät – eli 33-asteen vapaamuurarit – ovat kaiken navassa, ja eri säikeiden yhtymäkohdassa.

Asiasta kolmanteen: Vapaamuurarijärjestöt

Koska uskon että YK:n litteän Maan logo symbolisoi 33:lla sektorilla vapaamuurariuden valtahierarkiaa ja sen maanläheisyyttä (?), niin tulikin mieleen seuraava asia:

Harvat meistä tiesi, että vapaamuurarijärjestöt kiellettiin täällä vuonna 1822, koska niiden toiminnassa huomattiin olevan valtiollisia pyrkimyksiä. Tällaista tietoa on vaikea saada, koska tietyt tiedot katoavat tarkoituksellisesti, kunnes ne jälleen vahingossa pulpahtavat esiin:

vapaamuurari-kodin-tietokirja-1935
Lähde: ”Kodin Tietokirja” (v.1935).

… ja nyt vaihteeksi takaisin pääasiaan:

Kun teet havaintoja ja laskemia kartan avulla, pidä mielessä seuraavat asiat:

Pohjoisnapa on aina ympyrän keskikohdassa. Eli siten myös pohjoinen on kaikille Maan asukkaille sama suunta. Etelän suunta menee aina kohti lähempää ympyrän muotoista valkoista jäävallia. Etelällä ei ole mitään ”napaa”. Etelänapaa ei siis ole olemassakaan litteän maan mallissa.

Koska myös sivistyneenä ihmisenä tiedät, että aurinko nousee idästä ja laskee länteen (asteet vaihdellen, vuodenajasta riippuen), niin tiedät myös miten sinun kannattaa seurata eri aikavyöhykkeitä, jotta voisit tehdä pian omat johtopäätöksesi kartan paikkansapitävyydestä.

On myös tärkeätä että pidät mielessäsi millä tavalla auringon oletetaan kiertävän litteän Maan yläpuolella. Sitä varten olisi hyvä katsoa videon How the 4 seasons work on the Flat Earth model.

Tutki litteän Maan kartan avulla miksi nykyiset lentoreitit menevät kuten menevät:

Flättärit ovat tehneet mielenkiintoisen havainnon. Eli sen, että lentoyhtiöiden lennot, esimerkiksi Santiagosta (Chilestä) Johannesburgiin (Etelä-Afrikkaan) kulkevat lähes poikkeuksetta aina Euroopan kautta, ilman että kaupunkien välissä olisi suoria lentoja (?). Tutki litteän Maan karttaa käsi sydämellä, niin huomaat miksi reitit ovat sellaisia kuin ovat.

Pian sen jälkeen kun flättärit alkoivat laittamaan nettiin kirjoituksia tuosta järjenvastaisesta asiasta, ja pitivät tuota epäkohtaa merkkinä siitä, että meille esitetty maailmankartta on vääränlainen, niin johan pian alkoi lentoyhtiöt pistää noiden kahden kaupungin väliin jopa suoria lentoja (ilman välipysähdyksiä Euroopan kautta). Mutta niitä on vain noin kaksi lentoa per viikko, ja nekin uskotaan olevan feikkejä. Ja syystäkin. Samainen ilmiö on lennoissa jotka pitäisi mennä Etelä-Afrikasta Australiaan.  Nekään ei lennä lainkaan  suoraan kohteeseen (kuin vain aniharvoin, jos sitäkään), vaan ne tekevät (lähes aina, tai todennäköisesti aina) välilaskun Pohjois-Amerikassa tai Aasiassa, ennen kuin saapuvat Australiaan. Miksi? Tutki ajan kanssa litteän Maan karttaa, niin tiedät miksi.

Miksi tutkat eivät näytä kaikki reaaliaikaiset lennot?

Tutki myös sivustosta flightradar24.com (tai jostain muusta vastaavanlaisesta sivustosta) miksi reaaliaikaiset lennot eivät näy juuri lainkaan esimerkiksi Etelä-Amerikan ja Afrikan välillä, tai Afrikan ja Australian välillä. Valtameret ammottavat siellä tyhjyyttään! Se on erittäin mielenkiintoinen seikka havaita!

Johtuuko näkymättömyys siitä, että se kartta minkä näet heidän sivuillaan tai Google Mapsissa on vääränlainen koska on pallon muotoinen? Vai johtuuko se kenties siitä, että ne lentokoneet ovat sittenkin siellä, mutta ne ovat valtamerien yllä liian kaukana maan kamaran tukiasemista, jotta transponderit antaisivat tutkasignaalin? Jos vastaus viimeiseen kysymykseen on myönteinen, silloin lentokoneiden paikannus ei välity lainkaan satelliittien avulla. Vastaavasti, jos ensimmäisen kysymyksen vastaus on myönteinen, silloin satelliitteja ei ole olemassa, sillä ihmisten tekemät satelliitit tarvitsevat pyöreän pallon jota ne voisivat kiertää. Fiktiossa se on tietenkin mahdollista, että satelliitit kiertävät ja putoavat yhtä aikaa pyöreän pallon ympäri, joka sitten pitää niitä vetovoimallaan radallaan. Mutta tosielämässä sellainen ei ole mahdollista.

Mikä on oikea maailmankartta? Ehkä YK:n logo antaa vihjeitä?

Minäkin tosin myönnän, etten henkilökohtaisesti usko itsekään, että esitetty kartta on sataprosenttisen paikkansapitävä. Mutta uskon silti että se on lähempänä totuutta kuin esimerkiksi Google Maps, jonka etelänpuoleisen ”pallonpuoliskon” mantereet ovat kasattu liian lähelle toisiaan. Vieläpä mantereiden koot eivät täsmää täysin toisiinsa nähden. Tämä toki on ”teknillisistä syistä johtuva ilmiö”, sillä se korjaantuu kun siirrät silmän korkeuden ”avaruuteen”, jolloin maailmasta tuleekin pallon muotoinen.

Jos haluat hyvän vinkin siitä mistä alat etsimään totuutta asiassa, voisit seuraavaksi tutkia YK:n logoa. Vertaa sitä tällä sivustolla olevaan karttaan niin hämmästyt pian niiden yhteneväisyyksistä.

17 Kommentit

 1. Hei, olen kummastellut tätä asiaa pariin otteeseen ja kyllä yksinapainen Maa olisi minulle vielä toistaiseksi aika kova pala. Valehtelevatko kaikki he, jotka väittävät lentäneensä Santiagosta Sydneyyn nopeammin kuin litteän Maan kartalla olisi mahdollista, vai onko heillä tällaisiin lentoihin (sikäli kuin niitä on) jotkut poikkeukselliset nopeat koneet?

  https://www.metabunk.org/flat-earth-theory-debunked-by-short-flights-qf27-qf28-from-australia-to-south-america.t6483/

  • Esitit hyvän ja mielenkiintoisen kysymyksen, Tuomo. En tiedä osaanko tuohon vastata sillä tavalla kuin pitäisi, mutta yritän tässä kertoa jotain mielipiteitäni asiasta.

   Jos menet litteän Maan karttaan joka minulla on osoitteessa https://www.tietopiste.com/imagemaps/cities-on-flat-earth-map/flat-earth-map-with-cities.html niin tulet huomaamaan, että linkkinä toimivien punaisten pisteiden joukossa on myös Sydney (Australia), sekä Santiago (Chile).

   Olen alusta pitäen kertonut ihmisille tässä suomenkielisessä artikkelissani, etten usko että tuo kartta on täysin oikeanlainen. Tämä epäuskoni täydellisestä kartasta johtuu mm. siitä seikasta, että mm. Etelä-Amerikka ja Australia ovat siinä liian kaukana toisistaan. Niiden pitäisi olla arvioni ja laskelmieni mukaan ainakin 30 astetta lähempänä toisiaan, mutta todennäköisesti peräti 45 astetta. Kartta on jaettu 24:ään sektoriin harmaiden viivojen avulla. Niiden avulla näet, että kahden harmaan viivan välinen alue edustaa yhtä tuntia ja 15 astetta. Kaksikymmentäneljä tuntia X 15 astetta on yhteensä 360 astetta jotta saadaan yhteensä vaadittavat 360 astetta ja sulkeutuneen ympyrän.

   Olen viime aikoina siis tullut siihen tulokseen, että SUORAT LENNOT saattaa sittenkin olla mahdollisia välillä Santiago ja Sydney, riippumatta siitä onko Maa litteä taikka pallon muotoinen. Sellaiseen päätelmään olen tullut kun olen tiedostanut että YK:lla on ainakin kaksi eri logoa jotka poikkeavat hiukan toisistaan mantereiden sijainneissa. Se logo mitä flättärit yleisesi käyttävät, mikä myös sivustoltani löytyy, se ei kerro Etelä-Amerikan ja Australian välistä etäisyyttä oikealla tavalla. Kuten jo taisin mainita, ne ovat siinä liian kaukana toisistaan. Sen sijaan siinä toisessa logossa (taikka kartassa) ne ovat paljon lähempänä toisiaan. Huomaat sen, kun lasket eron olemassa olevien kolmen tunnin sektoreiden avulla, ja vertaamalla sitä siihen toiseen sivustollani olevaan tavanomaisempaan logoon, jossa on tunnin sektorit. MM. täältä löydät sen toisen logon YK:n omalta sivustolta:
   http://www.un.org/en/genocideprevention/images/logo-mobile.png

   Joku on jopa antanut vinkin asiasta useita vuosia ennen kuin uutena flättärinä havaitsin saman asian. Linkin kuvassa vaaleampi alue on todennäköisesti esitettynä litteän Maan todellisempana karttana (näin kuvan tänään ensimmäistä kertaa):
   https://de.wikipedia.org/wiki/Datei:UN-logo-overlay.jpg

   Uusiin päätelmiin pääse siis kun huomioi kaupunkien väliset oletetut etäisyydet, sekä auringon näennäisen taikka todellisen kiertoliikkeen ja keston kaupungista kaupunkiin, silloin kun tiedossa on ollut missä aurinko on kulloinkin zeniitissä. Laskelmissa voi käyttää apunaan olemassa olevia laskureita, http://www.calculatoredge.com/civil%20engg%20calculator/speed%20Distance%20Time.htm. Laskurilla selviää mm. auringon näennäinen taikka todellinen etenemisvauhti mikä laskelmieni mukaan oli eilen tuhansien kilometrien matkalla luokkaa 1656-1670 km/h. Pieni heitto johtunee mm. siitä syystä, koska en käyttänyt sekuntikelloa vaan laskin etenemisen kestot minuuttien tarkkudella, käyttämällä hyväksi niitä päivittyviä astemääriä joita käytetään sivustolla timeanddate.com/sun.

   Sekä Google Earth että Google Maps (vaikka yksi on kaksiulotteinen ja toinen kolmiulotteinen) antavat Sydneyn ja Santiagon välisen matkan pituudeksi noin 11348 km. Siinä paremmassa litteän Maan kartassa etäisyydeksi saan noin 13500 kilometriä, kun mantereiden uudet sijainnit ovat 45 astetta lähempänä toisiaan ja niiden väliin vedetään piikkisuora viiva.

   Eli onko tässä edes teoreettisia mahdollisuuksia siihen, että noiden kaupunkien välillä on suoria lentoja ilman välipysähdyksiä? Teoreettisesti on, koska ei ole epätavanomaista että lentokoneet lentävät noin 1000-1100 km/h-vauhdilla. Joskus harvemmin olen sivustolla flightradar24.com nähnyt lentokoneita jotka lentävät noin 1200 km:n tuntivauhdilla, ja jopa hivenen sitäkin nopeammin. Entäs käytännössä? En tiedä, siitä syystä etten tiedä käytössä olevien matkustajalentokoneiden kantamaa, tai paljonko ne kuluttavat polttoainetta milläkin vauhdilla. Mutta netissä kerrotaan kuitenkin esimerkkinä, että maailman suurimman matkustajalentokoneen (Airbus 380) kantama on peräti 15700 km. Se pitäisi siis riittää.
   https://www.flightdeckfriend.com/what-is-the-worlds-largest-passenger-aircraft

   • Kyllä tuossakin kartassa näyttäisi ongelmansa olevan. Vaikka Australia ja Etelä-Amerikka ovat aavistuksen lähempänä toisiaan, Etelä-Afrikka on aivan yhtä kaukana Australiasta – käsittääkseni Johannesburgin ja Australian välillä on myös suoria lentoyhteyksiä…?

    Ja eteläisen osan mantereet ovat edelleen liian levinneen näköisiä. Ja Pohjois-Amerikka näyttää Etelä-Amerikkaan verrattuna käsittämättömän pieneltä. No, nämä ovat vain huomioita…

    Viivat eivät aina välttämättä ole sentään täysin piikkisuoria, jos halutaan hyödyntää maksimaalisesti myötätuulia tai välttää hankalampia olosuhteita…?

   • Jos lennät littukartalla suoraa tietä Australiasta Chileen, joudut lentämään kohti pohjoista koko Amerikan mantereen yli. Saattaisi ehkä matkustajia ihmetyttää suurin osa matkasta ei kulkisikaan meren yllä. Todellisuudessahan tällä maapallolla matka kuljetaan Uuden-Seelannin eteläpuolelta, osittain kulkien Antarktiksen yli. Siksipä matkustajia ei suuresti ihmetytä, että saattavat nähdä lennon aikana alapuolellaan osan matkasta jäätä ja lunta.

 2. Ja mikäli etelänapaa ei ole olemassa, Antarktiksella ei tietenkään pitäisi olla yötöntä yötä joulukuun ympäristössä. Mutta entä jos siellä kuitenkin on?

  Vaikuttaisi siltä, että varsin valoisaa siellä vielä näin maaliskuun alussakin on, vaikka tietenkin jo pimeäkin ehtii tulla:
  http://www.antarctica.gov.au/webcams/davis

  Tässä aiheeseen liittyvän keskustelun viimeinen sivu, jolla myös tuota etelän kautta lentämistä todistelee eräskin lentäjäksi itsensä esittelevä, siis joka on lentänyt suoran lennon Santiagosta Sydneyyn siten, että on käynyt 71,5° eteläisellä leveysasteella maksimissaan.
  https://www.metabunk.org/how-antarctica-debunks-the-flat-earth.t8175/page-3

 3. Hei!

  Katsoin sattumalta dokumentin litteän maan kannattajista ja olin aivan ihmeissäni.  Vielä enemmän hämmästyin kun huomasin että meillä Suomessakin on näin uskovia. Yksi asia pisti silmään. Litteän maan kannattajat tuntuvat ajattelevan maata ja avaruutta kuin olisi ylhäällä ja alhaalla suunnat. Mutta avaruudessa ei ole ylhäällä tai alhaalla eli kukaan ei ole ”pää alaspäin” esim. Australiassa. Tähtitiede on hyvinkin kiiinnostava ja mieletön tieteenala. Minä uskon Jumalaan, Jeesukseen JA maapalloon. Tiede ja uskonto ei sulje toisiaan pois. Itse ajattelen että Jumala on luonut kaiken, avaruutta myöten, ja antanut meille uteliaisuuden.

 4. Google Maps on siitä mielenkiintoinen tapaus, että sen yhtenä perustana ovat maantieteelliset koordinaatit. Jos poistettaisiin oletus, että Maan matemaattinen esitys ei olisi pyörähdysellipsoidi eikä Maa täten olisi pallon muotoinen, koko Google Mapsilla ei olisi mitään käyttöä.

 5. Tietosanakirja The Englophpedia America vuodelta 1958 kertoo näin:
  USAn laivaston lentokone lensi Uuden Zeelannin ilmatilassa 18 päivä Tammikuuta 1956 Latitur 80°S ja Longitur 90°E ja olivat lentää päin taivaan kanteen he mittasivat taivaan kannen ja meren pinnan välin niin se oli 13.000 jalkaa eli 3.962 km. Siis vain vajaa 4 km. Tämän jälkeen säädettiin lentokielto laki ettei lentokoneilla saa lentää enään Latitur 70°S etelä puolella.

 6. Ihan loistavaa dataa jälleen, tutkin itse noita kaupunkeja ja lentoreittejä niiden välillä ja tämähän todistaa ajatuksiani oikeaksi jälleen 🙂 Havaiji olisi kiva saada lisättyä tähän karttaan. 

 7. Moi, itse jo vuosia kannattanut tasomallia myös todellisuutena, mutta ihmettelen miksi puhutaan maasta litteänä kun siihen ei ole perusteita. Pitäisi puhua maasta tasona jonka paksuutta ei tiedetä. Itse ajattelen että maa voi olla puoliääretön taso jonka yllä on taivas. Lisäksi tieteen mukainen avaruus, on poissuljettu vaihtoehto tasomallissa ja taivaan kappaleet ovat lähellä eikä kaukana. Kolmanneksi kommentti keskusteluissa olleeseen etelän alueen yöttömän yöhön. Helpottaa ajattelua kun ymmärtää että aurinko ei tuo päivää vaan paistaa päivällä. Päivä ja yö tulevat vaikka aurinkoa ei olisikaan. 

  • Kutsu Maata miksi haluat. Pääasia että pysyt tyytyväisenä. Mielestäni ei ole tarpeen ihmetellä miksi sivustollani Maata kutsutaan litteäksi, siitä syystä, että mainitsemasi ”taso” ja ”litteä” ajatellaan molemmat olevan pinnasta tasaisia, riippumatta sivuprofiilin paksuudesta, josta meillä ei ole mitään tietoa koska elämme vankina kuplan sisäpuolella, kun huomioidaan kiinteän kaartuvan taivaankannen yläpuolellamme. Vaikka kumpanenkaan (”litteä” ja ”taso”) ei olisi täysin tasaisia pinnasta, mikäli huomiodaan korkeuseroja aiheuttavat vuoret, kukkulat, järvet ja meret, niin perusteluja löytyy molemmille sanoille. Suhteessa Maan kokonaispinta-alaan maailman pintaa voi pitää litteänä ja tasona (vertaa CD- ja DVD-levyjen pintoihin jotka ovat täynnä mikroskooppisen pieniä nystyröitä). Minulle on yhden tekevää, vaikka kutsut litteätä pintaa tasoksi. Toiset kutsuvat sitä litteäksi ja toiset tasoksi. Eräät kutsuvat sitä sekä litteäksi että tasoksi. Ja jos sekään ei joillekin kelpaa, niin vaihtoehtona on aina olemassa ”litteä taso”.

   Mielestäni mainintasi siitä että ”aurinko ei tuo päivää vaan paistaa päivällä”, on mielenkiintoinen asia. Raamatun luomiskertomuksessa valo (valkeus) luotiin ensimmäisenä päivänä, ja auringon vasta neljäntenä päivänä (ja samalla kuun ja tähdet). Ja jos en ole väärin käsittänyt, aurinko ei nouse eikä laske Raamatun alkuteksteissä, vaan ainoastaan käännöksissä. Sekin asia tukee litteän Maan mallia (taikka tasomaan mallia) jossa aurinko oikeammin tulee ja menee (samalla korkeudella pintamme yläpuolella), ja laskee ja nousee ainoastaan perspektiivissä, noudattaen perspektiivin lainalaisuutta.
   https://www.tietopiste.com/wp-content/uploads/2019/03/littana-maan-auringonlasku-1.gif

 8. ”Litteä” on vertaileva sana. Se tarkoittaa käytännössä pallon, kaareutuman tai pullistuman vastakohtaa. Sopii siis hyvin keskusteluun siitä onko Maa pallo vai sen vastakohta. Taso -sanakin sisältää vertailua, mutta ehkä enemmän onko tasossa eikä kallellaan. Sitten on tasanko sana joka vertailee onko Maa tasanko vai vuoristoinen. Ei siis kovin hyvä sekään. Litteä on tähän keskusteluun paras, paitsi jos ihmetellään miksi esim. raamatussa ei puhuta litteästä maasta, eli vertailla maata ideaan pallosta jota spekuloi tuolloin vasta muutama kreikkalainen filosofi. Litteä maa -ilmauksen huono puoli on että se on latautunut vuosikymmenten propagandalla, oli sitten tietoista tai tiedostamatonta, mutta mielikuvat meren reunalta putoavista laivoista ja muinaisten ihmisten tyhmyydestä tekee ”litteä maa” ilmauksesta niin pähkähullun kuuloista asiaan perehtymättömissä että ei ole huono asia miettiä vaihtoehtoja ilmauksissa. Monet jenkit ovat alkaneet suosia ”true earth” -ilmausta, mutta syyt ovat enemmän flat earth -termin sensuroinnista johtuvia. Osa myös vastustaa uutta termiä joka ei ota nimessään kantaa siihen että minkä muotoinen se true earth oikein edes on. Olisiko ”true earthers” suomeksi tosi maalaiset. Hah.

 9. Tämä litteän Maan kartta, jossa on linkit ja tiedot kaupungeista, tarjoaa arvokasta lisäinformaatiota tutkijoille. Sen avulla voi tutkia lentoreittejä ja lentoaikoja sekä vertailla niitä maailman vilkkaimpien lentokenttien ja lähikaupunkien kanssa. Kartta säästää aikaa tutkimuksessa ja voi avata uusia näkökulmia Maan muotoon liittyvissä kysymyksissä. Kiitos jakamisesta!

 10. Miten tämä malli selittää kevät- ja syyspäiväntasaukset jolloin päivän pituus on sama 12 tuntia joka puolella maap.. maailmaa? 😉

  • Kiitos asiallisesta viestistä. Näyttää toimivan vallan mainiosti litteän Maan mallissa. Asenna applikaatio ”Flat Earth” kännykkään jos olet oikeasti kiinnostunut tietää miten kevät- ja syyspäiväntasaukset toimivat litteän Maan mallissa. Seuraa applikaatiossa auringon kiertoliikkeitä maanpiirin yläpuolella Kravun- ja Kauriin kääntöpiirien välissä. Aiheeseen liittyen, seuraat nyt erityisesti auringon kiertoliikettä kun se on päiväntasaajan yläpuolella. Pitää myös huomioida että litteän Maan mallissa aurinko ei ole noin 150 miljoonan kilometrin päässä, eikä se ole halkaisijaltaan noin 1,4 miljoonaa kilometriä, vaan ainoastaan noin 50 km, ja vain muutaman tuhannen kilometrin korkeudella.

   Edellisen applikaation lisäksi on olemassa toinen vastaavanlainen mainio ohjelma, nimeltään ”Flat Earth Sun & Moon Clock, mutta valitettavasti siitä ei ole olemassa ilmaisversiota, vaan siitä joutuu pulittamaan noin 3 euroa. Ei mikään paha hinta. Minulla on ollut molemmat käytössä.

   Me ”flättärit” seuraamme silmillämme mitä näemme, auringon kiertoliikettä, emmekä olemattoman maapallon kiertoliikettä.

 11. Tsekkasin sovelluksen. Jos otetaan hetki kun aurinko on pituussuunnassa Kongon kohdalla: kevät- ja syyspäiväntasauksen aikaan aurinko valaisee kiekolla kauemmas kuin juhannuksena, esim. etelä-Amerikan eteläkärkeen asti, vaikka on silloin kauempana ko. pisteestä kuin juhannuksena. Lisäksi auringon valokuvio on kesäpäivänseisauksen aikaan kiekon pinnalla pyöreä (kuten pistemäisestä valolähteestä tulee tasaiselle pinnalle) mutta kevät- ja talvipäivänseisauksien aikaan valokuvio muuttuu niin että valon ja varjon raja on jokseenkin suora viiva joka lävistää pohjoisnavan. Talvipäivänseisauksen aikaan kun aurinko on pituussuunnassa Kongon kohdalla aurinko valaisee mallissa kirkkaasti koko etelä-Amerikan, eli vielä kauemmas vaikka aurinko on kauempana, koska valokuvio muuttuu kiekolla kuunsirpin muotoiseksi. Kun kaikkia noita tilanteita ajattelee geometrian kannalta niin malli ei pidä paikkaansa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*