Litteä Maa Youtuben tilastoissa ja sensuurissa

Litteän Maan stastistiikkaa Youtubessa.
Toistaiseksi olemme pitkällä aikavälillä nähneet yhä enemmän ja enemmän litteän Maan videoita Youtubessa. Joitakin tilejä on lopetettu, mutta uusia tulee tilalle. Huomisesta emme vielä tiedä.

Tässä artikkelissa tarkastellaan millaisia määriä Youtuben hakutuloksissa olen saanut, kun olen kirjoittanut  heidän hakukenttään ”Flat Earth”, lainausmerkkien sisälle. Olen tehnyt sen koska litteän Maan tilastot kiinnostavat. Youtuben hakutuloksissa ilmoitetaan että määrät ovat ”noin”-arvoja. Kun arvot ovat suuret, tulokset on pyöristetty.

Olen kirjannut ylös tilastoa vasta muutaman kerran. Yleensä noin joka toinen kuukausi tai sitäkin pidemmällä aikavälillä. Tiedot oli aluksi tarkoitettu vain minulle, ja siksi en välittänyt kirjata ylös tarkkaa päivämäärää. Suurin osa noista harvoista muistiinpanoista on kuitenkin kirjattu ylös kyseisten kuukausien alussa.

Koska koin hakutuloksen kehityksen kiinnostavaksi, päätin tehdä muistiinpanoistani julkisen. Sitä varten käytin Googlen ilmaista Spreadsheets-ohjelmaa ja tein kyseistä tilastosta jonkunlaisen esittelykuvan tai kaavion. Litteä Maa kiinnostaa ihmisiä! Sen näette tässä:

Tässä vielä samasta asiasta jonkunlainen taulukko. Numerot ovat ”noin”-arvoja:

3/2017 685000 videota
7/2017 743000 videota
1/2018 548000 videota
3/2018 901000 videota
5/2018 961000 videota
7/2018 1120000 videota

Tuloksissa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kahteen asiaan. Ensimmäinen asia on, että pidemmän aikavälin trendi on ollut selkeästi ylöspäin. Eli litteään Maahan liittyviä videoita on tullut selkeästi enemmän tarkkailujakson aikana. Joukossa ei ole ainoastaan kannattajia, vaan tietenkin myös vastustajia. Toinen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota on se, että viime vuoden heinäkuusta noin puoli vuotta eteenpäin mentäessä, näemme melko jyrkän laskun videoiden määrässä jotka kertovat yhtä taikka toista litteästä Maasta. Olipa sitten hyvässä taikka pahassa.

Miksi jyrkkä pudotus ylösnousevassa trendissä? Sensuuri?

En tiedä tarkkaa syytä siihen, miksi tuossa ajanjaksossa on noinkin jyrkkä pudotus. Voin vain spekuloida. Todennäköisesti se selittyy jonkunlaisella sensuurilla. Nimittäin, jossain vaiheessa meidänkin foorumista hävisi useita upotettuja Youtube-videoita, niin että jäljelle jäi vain tyhjä ruutu. Joistakin tuli ilmoitus että tili on lopetettu. Viime kuukausina niitä tyhjiä ruutuja ei ole enää ilmestynyt, ainakaan niin usein kuin aikaisemmin.

Eli mistä on kyse? Ehkä osa noista Youtube-tilien käyttäjistä ovat luvattomasti käyttäneet sellaista kuvamateriaalia joihin heillä ei ole ollut lupa käyttää? Se on saattanut olla toisinaan perusteena tilin lopettamiselle. Mutta se ei voi olla ainut syy, eikä edes tärkein syy, sillä osa heistä on käyttänyt esityksissään vaikkapa Nasan tekijänoikeuksista vapautettuja kuvia ja videoita, johon heillä on laillinen oikeus ( koska ovat public-domain kamaa), ja ovat lisäksi käyttäneet omaa materiaalia. Silti he ovat täysin perusteettomasti saaneet tilinsä suljetuksi. Nasan materiaalia lainatessaan jotkut käyttäjät ovat kriittisesti paljastaneet epäilyksiään ja arvioitaan siitä, miksi se ja se otos on feikki, olipa sitten kuvaa taikka videota, esimerkkinä vaikkapa Kansainvälisen avaruusaseman  ”LIVE”-taltioinneista tai muuta puuhastelua putkilon sisällä kilo hiusgeeliä päässä. Sehän tekee tietenkin kipeää kun julkisesti arvostellaan avaruusjärjestöä, sillä hehän saavat valtiolta miljardeja dollareita vuosittain, koska he sen rahan voimalla voivat sitten ylläpitää keskellämme sellaista uskomusta että Kuussa on käyty ja että me olemme pian myös Marsissa.

Ainakin nyt näyttää pintaraapaisuna siltä, että sensuurin aalto on pienentynyt. Mutta tämä ei takaa sitä etteikö vastaavanlaisia aaltoja tulisi tulevaisuudessakin. Todennäköisesti tulee. Pahemmassa skenaariossa koko Youtube suljetaan. Se on kutenkin tällä hetkellä epäuskottavaa koska maailman arvokkain yhtiö saa siitä rutkasti mainostuloja.

Esimerkkejä sensuurin uhreista

Esimerkkejä heistä jotka saivat tilinsä suljetuksi koska kertoivat liikaa eriäviä mielipiteitä kosmologiasta taikka/ja avaruusjärjestöistä tuona aikana jolloin hakutuloksien trendi meni jyrkästi alas:

  • Crrow777: Joitakin viikkoja tili oli suljettuna, mutta sai tilin taas toimimaan. Ehkä protestiaaltojen takia?
  • my perspective: Mies teki erinomaisia 3d-animaatio joissa hän tarkasti perusteli  mm. miksi heliosentrinen malli ei toimi. Tili suljettiin ja hän oli poissa kuvioista ainakin muutamia kuukausia. Hän avasi uuden tilin noin 8 kuukautta sitten ja päätti yrittää uudelleen.
  • Eric Dubay: Yksi tämän vuosituhannen ensimmäisistä ja tunnetuimmista litteän Maan ystävistä. Yotubetili suljettiin noin puoli vuotta sitten. Silloin hänellä oli noin 130000 tilaajaa. Hän avasi pian uuden tilalle, ja tällä hetkellä hänellä on jäljellä tilaajia ”vain” 34074.
  • ODDTV: Hänen tilinsä suljettiin kesäkuussa 2016, jolloin hänellä oli noin 36000 tilaajaa. Hänkin avasi uuden tilin myöhemmin. Sen nimi on nyt ODD Reality. Hänellä on tällä hetkellä yli 170000 tilaajaa. Täytyy tunnustaa että en pidä lainkaan hänen kanavastaan koska se on kokonaisuudessan varsin synkkä, enkä siksi ole hänen videoitaan paljon edes katsonut.

Tuossa oli nyt muutamia esimerkkejä heistä jotka ovat tulleet sensuroiduksi. Heitä on varmasti enemmänkin. Esimerkit olivat lähinnä Youtuben tunnetuimista flättäreistä. Tosin en tiedä onko Crrow777 edes flättäri. Mutta sen tiedän, että hän uskoo ja tietää, että meille on valehdeltu monista kosmologiaan liittyvistä asioita, kuten Kuusta. Hänhän seurasi ja kuvasi sitä monta vuotta. Hän onnistui kuvaamaan sitä silloin kun ”aallot” pyyhkäisivät sen ylitse, aivan kuin se olisi ollut upotettuna veteen (kts. 1. Moos. 1:6-9). Täytynee pitää myös mielessä, että kaikki tilinomistajat eivät ole flättäreitä. On siis olemassa muidenkin teemojen toisinajattelijoita jotka ovat saanet tilinsä lopetetuksi.

Minuakin vastaan on hyökätty. Ei kuitenkaan itse Youtube. Eilen heräsin siihen kun sain kännykkääni tekstiviestin Youtuben automaattisesta valvonnasta. Siinä kerrottiin että tililleni on murtauduttu. IP-osoite josta hyökkäys tuli on nyt tiedossa. Myös millaisella kännykällä se tapahtui. Vaihdoin heti salasanan eikä mitään pahempaa tapahtunut, koska mitä ilmeisemmin Youtube heitti hallintosivulle kirjautuneen henkilön ulos saman tien koska IP ei täsmännyt omiin tietoihini. Tuo hyökkäys ei ollut ensimmäinen kerta. Myös tietopiste.comin foorumiin on aikaisemmin murtauduttu. Tällaista tapahtuu koska pahat ihmiset härnäävät. Kaikesta on tähän mennessä selviydytty. Jos joskus tulevaisuudessa luulette minun laittaneen tämän sivuston ja foorumin kiinni ilman ennakkoilmoitusta, niin tietäkää se, että jos minulta ei tule ennnakkoilmoitusta sulkemisesta, niin en ole niitä itse sulkenut.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*