Auringon koko suhteessa maapalloon (tieteen mukaan)

Auringon koko suhteessa maapalloon tieteen fantasiassa.

Tieteen mukaan auringon koko on huomattavasti suurempi kuin maapallon koko. En tiedä millä perusteella, tai millaisilla laskelmilla tiedemiehet uskovat tietävänsä, että auringon tilavuus on noin 1300000 kertaa suurempi kuin maapalloon tilavuus. Seikkaperäisen laskentatavan esittäminen maallikoille on avaruustieteilijöiden mukaan melko turhaa puuhaa. Ja miksi? No tietenkin sen takia, koska sellaista laskentatapaa ei ole esittää, eikä nähtävästi siihen liittyvää laskentakaavaa ole edes olemassakaan.

He eivät ole myöskään kertoneet millaisia mittareita he ovat käyttäneet, kun ovat niiden avulla saaneet laskettua etäisyyden aurinkoon, mikä heidän mukaan on noin 149,6 miljoonaa kilometriä. Mitä he ovat siis lähettäneet aurinkoon, ja mikä sieltä on tullut takaisin? Valoa valoon, jotta jokin vastaanottava laite laskee paluusignaalin keston millisekunneissa? Vielä kummallisemmaksi muuttuu väittämät etäisyyksistä, kun ottaa huomioon heidän ilmoittamat tähtien etäisyydet, jotka ovat muilta osin kuin auringon, peräti valovuosien päässä (tiede uskoo ja opettaa, että aurinko on meidän lähin tähti, ja että tähdet ovat aurinkoja… yhtä hullunkurista on sanoa, että ihmiset ovat eläimiä, vaikka eivät tunnusta eläimiä ihmisiksi… asian typeryys mietityttää).

Mitä tulee auringon kokoon, niin he kertovat sen halkaisijan olevan peräti 1391400 km. Niin ikään, he kertovat maapallon halkaisijan olevan noin 12747 km, mikäli mittaus tai laskelma tehdään päiväntasajan kohdalta. Kukaan heistä ei tiettävästi ole antanut mitään julkista esitystä laskentatavasta, josta selviää miten tuollaiseen lukuun on päädytty. Mutta mitä väliä sillä on, jos eivät anna esitystä asiasta, jos kerran valtaosa kansan enemmistöstä kuitenkin nielee valheen totuutena? Valheen esittäminen on tehty helpoksi siten, että valtaosa ihmisistä eivät ole lainkaan kiinnostuneita koko asiasta, saatikka sitten tästä vähäpätöisestä artikkelista.

Minulla ei ole mitään todistamisen taakkaa heidän laskelmistaan. Sen sijaan, jos itse väitän että Maan halkaisija on päiväntasajalta mitattuna vain 0,916% auringon halkaisijasta, niin minulla on jonkinlainen todistamisen taakka omasta väittämästäni, mikäli joku kysyy miten olen päätynyt sellaiseen prosenttilukuun, ja etenkin näin, jos haluan olla rehellinen ja uskottava kyselijälleni. Silloin voin tietenkin sanoa, että päädyin sellaiseen lukuun, ottamalla kalkulaattorin käteen ja jakamalla avaruustieteilijöiden minulle antamat luvut, luvun 12747 luvulla 1391400, jonka jälkeen painoin prosenttinäppäintä. Niin ikään, jos joku kysyy minulta miten olen tieteen fantasiassa päätynyt siihen tulokseen, että auringon halkaisija on 10915,5% suurempi kuin Maan halkaisija, niin otan vain samat luvut kuin aikaisemminkin,  mutta syötän ne kalkulaattoriin käänteisessä järjestyksessä.

Tämä ei ole mitään rakettitiedettä, eikä tällaisen laskemiseen tarvita kovin kummoista laskupäätä, jos taskulaskin on matkassa. Yläasteella matikanopettajani jopa surkutteli surkeata laskupäätäni. Selvisin kuitenkin jotenkuten hengissä hänen arvosteluistaan huolimatta, ja sain loppujen lopuksi keskinkertaisen arvosanan todistukseeni. Ehkä säälistä.

Auringon ja Maan koot toisiinsa verrattuna

Tänään tein sen luomistyön minkä olin pitkän ajan jo suunnitellut tehdä. Tein hyvin yksinkertaisen graafisen kaksiulotteisen kuvan jossa näkyy auringon ja Maan halkaisijoiden keskinäiset mitasuhteet, jotta näkisit paremmin kuinka suuri aurinko on tieteen fantasiassa, verrattuna Maahan. Kuvasta näkee kuinka pikkuruisena, vähäpätöisenä ja merkityksettömänä tiede pitää Maata. Heidän mielestään  Maa jossa elämme, on kuin hyttysen paska Saharan autiomaassa, jonka sisällä lusmuilee vieläkin merkityksettömämmät imbesillit jotka uskovat hyväntahtoisena olevansa apinoiden jälkeläisiä, siitäkin huolimatta että Maa on universumin keskuksessa ja pitää sisällään Luojan luomakunnan.

Mittasuhteet sain kuvan pallukoihin siten että ensin laskin kuinka paljon pitempi halkaisija auringolla on prosenteissa, verrattuna maapallon halkaisijaan. Selvisi että se on 10915,5%. Sen jälkeen kysyin sivustossa http://www.percentagecalculator.net mitä on 10915,5% 13 pikselistä. Vastaus oli 1419,015. Tämän jälkeen päätin että auringon halkaisija saa olla 1419 pikseliä (kuvassa jonka koko on alkuperäisenä 1500 X 1500) ja Maan halkaisijan koko saisi olla ainoastaan 13 pikseliä, jottei aurinko vaatisi holtittoman isoa kuvaa. Mikäli vihreä pallukka näyttää hiukan liian isolta, se saattaa johtua siitä että käytin Windowsin omaa grafiikkaohjelmaa ”Paint”. Se on omainaisuuksiltaan varsin riisuttu tekele, eikä sen ilmoittamat pikselit ole todennäköisesti yhtä luotettavat kuin esimerkisi Illustraattorin.

Mikä on auringon oikea koko ja kuinka kaukana se on?

En uskalla sanoa mikä Auringon koko on, koska en tiedä. Voin vain arvailla. Arvaus on että sen halkaisija on vain muutamia kymmeniä kilometrejä. Tämä on yleinen käsitys flättäreiden keskuudessa. Niin ikään sen etäisyys meistä on todennäköisesti vain muutamia tuhansia kilometrejä silloin kun se on zeniitissä. Tohtori Zack spekuloi tuota etäisyyttä varsin mielenkiintoisella tavalla käyttämällä apunaan AutoCad-ohjelmaa ja kolmipistemittausta.

5 Kommentit

 1. Kiitän vapaasta puheenvuorosta.
  Joskus alkuvuonna mietiskelin tuota Maapallon ja Auringon kokoeroja ja etäisyyttä toisiinsa siten että sen ymmärtäisi. Pyysin Suomi 24:n matemaatikkoja sen laskemaan kansantajuiseksi.

  Yksi vastaus oli että jos Maapallo olisi halkaisijaltaan 1 cm niin Auringon halkaisija olisi silloin 109 cm ja niiden etäisyys toisistaan n. 117,7 m.
  (12742/150 000 000 = 0,00001m/x=,, x= n.117 m.
  Näiden suhteiden sisäistäminen heittää monia kysymyksiä meille opetettuihin tietoihin ja Auringon käyttäytymiseen.

  • Aurinko ei ole aina ollut olemassa, luomiskertomuksen mukaan:

   Jumala sanoi: ”Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia. Ne loistakoot taivaankannesta ja antakoot valoa maan päälle.” Ja niin tapahtui. Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman hallitsemaan päivää ja pienemmän hallitsemaan yötä, sekä tähdet. Hän asetti ne taivaankanteen loistamaan maan päälle, hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeydestä. Jumala näki, että niin oli hyvä. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni neljäs päivä.

   Onko se syntynyt jostakin?

   Joh.1:3

   Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

 2. Ihan  selvästihän tuon näkee uusimmastakin valokuvasta, että aurinko on litteä levy ja vain vähän suurempi, kuin sen yli lentänyt avaruusalus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*