Maakeskinen maailmankuva

Maakeskisessä maailmankuvassa on taivaankansi.

Muutama päivä sitten kysyin hyvältä ystävältäni, Kaitsulta, mitä mieltä hän oli maakeskisestä mallista. Iloitsin hänen tänään kirjoittamasta vastauksesta. Nyt tiedän että meillä molemmilla on maakeskinen maailmankuva. Tuo yhteinen maailmankuvamme ei siis ole aurinkokeskinen. Sain häneltä luvan julkaista kirjoituksen. Jaan sen nyt ilomielin luettavaksi blogin seuraajille. Herra Kaitsua siunatkoon runsain mitoin!

 

MAAKESKINEN MAAILMANKUVA

Kysymys siitä elämmekö geosentrisessä vai heliosentrisessä maailmassa on erittäin mielenkiintoinen. Yrittäessämme ratkaista näin isoa ja laaja-alaista kysymystä, meidän tulee lähteä liikkeelle siitä miten koko maailmankaikkeus on saanut alkunsa.
Kunnioitan ihmisiä jotka etsivät totuutta maailman synnystä ja ovat rehellisiä itselleen totuutta etsiessään. Jotta voisimme tietää miten maailma on syntynyt meidän täytyy kuunnella sydäntämme ja samalla pohtia onko se mitä löysimme sydämestämme loogista ja järkeenkäypää. Sen lisäksi voimme erilaisin tutkimuksin löytää lisää todistusaineistoa mikä vakuuttaa meidät että olemme todella löytäneet totuuden.

Miksi meidän pitäisi ensin kuunnella sydäntämme ja etsiä totuutta maailman synnystä sieltä? Vastaus on helppo jos olemme rehellisiä itsellemme sillä Raamatun Jumala on laittanut sen tiedon jokaisen ihmisen sydämeen. Raamattu kertoo asian näin: se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän (ihmisten) keskuudessaan, sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa.[1*] Tähän voin sanoa Amen sillä Jumalan Henki itse todistaa minun henkeni kanssa että minulla on se tieto sydämessäni minkä Raamatun Jumala on itsestään sinne laittanut.

Jumala havainnollistaa asian vielä Psalmissa 19 näin: Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaanvahvuus ilmoittaa hänen kättensä tekoja. Päivä sanoo päivälle, ja yö ilmoittaa yölle. Se ei ole puhetta, se ei ole kieltä, jonka ääni ei kuuluisi. Niiden mittanuora ulottuu yli kaiken maan ja niiden sanat MAANPIIRIN ääriin. Auringolle hän on tehnyt NIIHIN majan.[2*]  Ja huomaatko, tässä raamatunkohdassa Jumala myös ilmoittaa luoneensa Maan kaiken keskukseksi kun Hän sanoo että hän on tehnyt auringolle majan maanpiirin ääriin.

Voit ajatella että tämä kaikki on vain ihmisen kuvitelmaa ja kirjoitusta. Mutta osaatko antaa maailman synnylle mitään järkeenkäypää selitystä? Itse asiassa kysymys maailman synnystä on maailmankaikkeuden yksinkertaisin kysymys.

Ajattele hienoa sveitsiläistä kelloa ja kuvittele ettei sitä ole kukaan tehnyt. Ajatus on mieletön. Ajattele sitten ihmistä joka on paljon hienompi luomus kuin tuo kello ja kuvittele ettei ihmistä ole kukaan luonut. Ajatus on täysin mieletön sillä alkuräjähdyksestä millä tiede selittää maailman synnyn ei voi syntyä mitään näin hienoa ja suunnitelmallista kuin ihminen ja maailmankaikkeus, vaan ihminen jos on rehellinen itselleen, hän ymmärtää että kaiken takana on jokin korkeampi voima joka on kaiken luonut. Raamattu antaa vakuuttavan selityksen asialle joten siihen on helppo uskoa.

Jumala loi nimenomaan maakeskisen maailmankaikkeuden jonka hallitsijaksi hän loi ihmisen, luomistöistään hienoimman olennon. Raamattu kertoo maailman luomisesta Mooseksen kirjan ensimmäisessä luvussa seuraavasti: Alussa Jumala loi taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. Ja Jumala sanoi: ”Tulkoon valkeus”. Ja valkeus tuli. Ja Jumala näki että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.[3*]

Alussa Jumala loi taivaan ja Maan. Auringon, kuun ja tähdet hän loi vasta neljäntenä päivänä. Ennen auringon luomista, Jumala loi toisena päivänä taivaanvahvuuden (taivaankannen). Raamattu kertoo asiasta seuraavasti. Ja Jumala sanoi: ”Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä”. Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi.[4*]

Neljäntenä päivänä Jumala sanoi: ”Tulkoon valot taivaanvahvuuteen (taivaankanteen) erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia, ja olkoot valoina taivaanvahvuudella (taivaankannessa) paistamassa maan päälle.” Ja tapahtui niin. Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet. Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle.[5*]

Kaikki edellä mainittu kertoo ja todistaa että elämme geosentrisessä maailmankaikkeudessa jonka keskus on Maa. Jumalan luomistyö ja se miten Hän on siitä ilmoittanut ihmisille raamatussa Henkensä kautta, todistaa ettemme elä satunnaisessa aurinkokunnassa, satunnaisessa maailmankaikkeudessa, joka on syntynyt satunnaisessa alkuräjähdyksessä. Ihmismielen logiikankin on helppo yhtyä tähän.

Tietopisteen blogisti on esittänyt lisäksi vakuuttavia perusteita sille miksi maailmankaikkeus on geosentrinen. Minun on helppo yhtyä niihin Raamatun pohjalta. Olen seurannut hänen tutkimuksiaan mm. maakeskisen mallin tähtivuoden pituudesta mikä on tasan 365 vuorokautta. Voin vahvistaa että näemme 365 vuorokauden kuluttua tähdet tarkasti samassa suunnassa kuin missä näimme ne vuotta aikaisemmin hänen tutkimuksiaan vierestä seuranneena. Näiden todisteiden valossa geosentrinen malli on ainoa mahdollinen.

Kai

 

Lähteet:
1* Room.1:19-20
2* Psalmi 19:2-5
3* 1.Moos.1:1-5
4* 1.Moos.1:6-8
5* 1.Moos.1:14-17

 

Share

9 Kommentit

    • Kiitän mielenkiinnosta.

      Kannattaisi rekisteröityä sivustolle jotta pääsisit helpommalla. Silloin saat aina automaattisen ilmoituksen uusista artikkeleista antamasi sähköpostiosoitteeseen. Silloin sinun ei tarvitse käydä sivustolla turhaan joka päivä, jotta tietäisit onko tullut uusia kirjoituksia. Niitä tulee kumminkin melko harvoin. Sähköpostiosoitteesi jää luonnollisesti salaiseksi muille vierailijoille. Vain valitsemasi nimimerkki jää julkiseksi.

  1. Massat ovat niin sekaisin että pitävät maapalloa niin itsestään selvyytenä etteivät edes viitsi katsoa todisteita puolesta ja vastaan! Jos viitsisivät niin nauraisivat itselleen kuinka tyhmiä aivopestyjä ovat olleet ja kuinka naurettavat ”todisteet” ovat ”maapallosta”!  Kiitos blogista lisää artikkeleita kiitos! Vaatii normi elämän lisäksi paljon viitseliäisyyttä jaksaa kirjoittaa näin syvää luotaavia artikkeleita! 

  2. Kiitos ja vielä kerran kiitos kun herätät massoja! Lisää samanlaisia artikkeleita kiitos! 

  3. https://fi.wikipedia.org/wiki/EtelämannerHah hahAntarktiksen sopimus määrittelee valtioiden käyttäytymistä Etelämantereella. Sen avulla suljetaan pois Antarktiksen sotilaallinen käyttö ja varataan manner vain tieteellisiä ja rauhanomaisia tarkoitusperiä varten.[1]Antarktiksen sopimus solmittiin Washingtonissa 23. kesäkuuta 1961,[1] jolloin sen allekirjoitti 12 valtiota: ArgentiinaAustraliaBelgiaChileEtelä-AfrikkaIso-BritanniaJapaniNeuvostoliittoNorjaRanskaUusi-Seelanti ja Yhdysvallat. Tähän mennessä Antarktiksen sopimuksen on ratifioinut 50 valtiota,[2] joiden joukossa on muun muassa Suomi.[3] On erikoinen kuin katsoo lentoreittejä MAAPALLOLLA :)! https://www.flightradar24.com  

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*