Jos Maa pyörisi akselinsa ympäri…

Oletko koskaan miettinyt alapuolisen kappaleen väittämää? Kannattaisi,  sillä kun olet aprikoinut asiaa tarpeeksi pitkään, tulet ymmärtämään että on täydellinen mahdottomuus, että elät maapallolla joka pyörii vuorokaudessa yhden kierroksen akselinsa ympäri. Oletko valmis? Lue nyt väittämäni vaikka useaan kertaan, jos on vaikeata hahmottaa mitä selitän:

Jos Maa olisi pyöreä ja pyörisi akselinsa ympäri päiväntasajalla, vauhdilla joka on NASAn mukaan 1670 km tunnissa, niin se tarkoittaisi sitä, että jos seisot päiväntasajalla ja ääni on lähestyvinään sinua LÄNNEN SUUNNASTA (heliosentrisessä mallissa), se ääni ei koskaan ehtisi korvaasi ennen kuin se häviää. Miksi näin? Koska äänen nopeus 20 asteen lämpötilassa on ”vain” 1235 km tunnissa ja se on 435 km/h alle Maan oletetun pyörimisvauhdin päiväntasajan luonna. Äänen nopeus pitäisi tietenkin olla edes jonkun verran yli 1670 km tunnissa (eikä 435 km/h alle), jotta ääni tuon oletetun pyörimisvauhdin takia ehtisi korvaan asti. Jos ääni tulisi sinuun nähden idästä, niin ongelmia ei olisi, koska ääni ja kiertoliike menisi silloin päinvastaisiin suuntiin. (Heliosentrisessä mallissa Maa pyörii lännestä itään noin 23,5 asteen kulmassa aurinkoon nähden, ja Maan yläpuolella aurinko liikkuu vain näennäisesti idästä länteen, kun taas geosentrisessä mallissa se liikkuu kirjaimellisesti maailman yläpuolella idästä länteen).

Jos olet kynnelle kykenevä, voisit kumota yläpuolisen hypoteesini TIETEELLISESTI, ja vieläpä julkisesti, kommentoimalla siitä tämän nettisivun lopussa. Nimittäin, jos olen asiassa ihan oikeasti väärässä, ja vieläpä TODISTETTAVASTI väärässä, niin tottahan toki haluan muuttaa mielipiteeni.

Äänen nopeuteen vaikuttavat seikat

Äänen nopeus on esimerkissäni 1235 km tunnissa, ja siinä on tietenkin mainittu ilman lämpötila (20°) koska ilman lämpötila vaikuttaa äänen nopeuteen. Ei hirveästi, mutta jonkun verran.  Äänen nopeus ilmatilassa on riippuvainen lähes ainoastaan ilman lämpötilasta. Se ei suinkaan ole riippuvainen äänen voimakkuudesta, sen taajuudesta taikka aallonpituudesta. Näin kertovat minua viisaammat.

Jotta tämän artikkelin toisen kappaleen väittämäni ei pitäisi paikkansa, on ilman lämpötila oltava päiväntasaajalla vähintään 263 celsius astetta, jossa sitten äänivärähtely liikkuisi LÄNNEN suunnasta kohti korviesi tärykalvoja. Silloin olisi tietenkin niin suuri kuumuus testialueella, että siitä ei hengissä selviäisi. Joten tämä 263 asteen tieteellinen koe jää vain teoreettiseksi, ainakin matti meikäläisellä. Koe pitäisi siten kait toteuttaa jossakin tieteellisessä ympäristössä, esim. labbiksessa.

Äänen nopeus

Äänen nopeus eri lämpötiloissa voidaan laskea siihen sopivalla laskurilla. Tein sillä itsekin muutaman laskelman ja annan siitä nyt muutaman esimerkin:

Äänen nopeus ilmassa eri lämpötiloissa

 • 1193 km/h (331 m/s), lämpötilassa
 • 1204 km/h (334 m/s), lämpötilassa
 • 1214 km/h (337 m/s), lämpötilassa 10°
 • 1225 km/h (340 m/s), lämpötilassa 15°
 • 1236 km/h (343 m/s), lämpötilassa 20°
 • 1246 km/h (346 m/s), lämpötilassa 25°
 • 1256 km/h (349 m/s), lämpötilassa 30°
 • 1267 km/h (352 m/s), lämpötilassa 35°
 • 1277 km/h (355 m/s), lämpötilassa 40°
 • 1671 km/h (464 m/s), lämpötilassa 263°

Teoreettisia tapoja jolla yrittävät todistaa minut vääräksi

On olemassa muutama teoreettinen tapa millä minut voisi yrittää todistaa vääräksi. Mutta siihen se sitten jääkin, pelkäksi teoriaksi.

Yksi tapa yrittää vakuuttaa minut vääräksi, on se, että selitellään ilmakehän (tai siinä olevan ilman) liikkuvan maapallon mukana, ja vieläpä samalla vauhdilla, ja että me emme senkään tähden tunneta Maan liikettä. Eli tällä nyt tarkoitan sitä, että jos ilmakehä liikkuu maapallon liikkumisen suuntaan, yhtä nopeasti kuin kiertäminen tapahtuu akselin ympäri, niin silloin – jos hölmöjä ollaan – voidaan sanoa, että ääni liikkuu myös ilmakehän mukana. Mutta jos se olisi totta, että ääni liikuu ilmakehän mukana, niin äänen nopeudet olisivat silloin tietenkin täysin riippuvaiset myös maapallon pyörimisliikkeestä. Siinä tapauksessa minun käyttämäni laskuri, ja tiedemiesten käyttämät laskurit VALEHTELISIVAT. Näin ei tietenkään ole. Laskurit pitävät paikkansa, sillä niihin on syötetty kaikki tarpeelliset tiedot. Esimerkiksi tiedot eri lämpötiloista, mutta ei mitään tietoa siitä mistä suunnasta se ääni tulee.

Jos tiedeyhteisöt haluavat vakuuttaa sinua siitä, että Maa sittenkin pyörii akselinsa ympäri, he voivat käyttää skientismia, minkä he tekevätkin (älä sekoita skientismia tieteeseen, sillä skientismia voi olla ilman tiedettä ja ilman tieteellisiä kokeita). He väittävät, että emme tunne maapallon pyörimistä, koska liike on tasainen. Tasaisen liikkeen vertailukohteeksi he ottavat vaikkapa lentokoneen. Istut lentokoneessa etkä tunne liikettä niin kauan kun lentokone lentää samaa vauhtia eteenpäin. Mutta heti kun lentokone kiihdyttää tai hidastaa, tulet tuntemaan liikkeen. Ja tämä on sitten tiedeyhteisöjen mielestä verrattavissa maapallon pyörimiseen. Voi hyvä sylvi! Kuinka typerä vertailukohde tuo lentokone onkaan. EMME TIETENKÄÄN tunneta eteenpäin menevää liikettä lentokoneessa (jos nyt poissuljetaan tärinät ja ”ilmakuopat”), koska olemme siinä SULJETUSSA TILASSA mikä on ilmatiivis! Mutta entäs maailma? Onko se suljetussa tilassa? Nyt menikin jännäksi… seuraavassa kappaleessa.

Ilmakehä, minkä  he sanovat nousevan noin 100 km korkeuteen, se sisältää ILMAA! Ilmakehä on suurilta osin ilmaa. Se ei sisällä mitään maagista voimaa. Miten ilma, jonka yläpuolella ei olisi esimerkiksi kupolikattoa, voi antaa meille suljetun tilan jossa elämme, jotta tämä ilmamme liikkuisi maailman mukana samaa vauhtia, jotta ympärillämme ei olisi hirmumyrskyjä? Ei mitenkään! Sen sijaan, jos katsotaan Raamatun luomiskertomusta, niin siellä sanotaan että Jumala loi taivaanvahvuuden yläpuolellemme. Se selittänee miksi ilma pysyy kasassa, eikä karkaa ”avaruuteen” edes ”ylimmissä kerroksissa”.

Jos menet ulos helteisenä ja tyynenä päivänä jonkun käsiin sopivan viuhkan kanssa, ja päätät sitten liikuttaa sitä lähellä kasvojasi, niin mitä tapahtuu? Sinä tietenkin tunnet ilmavirtauksen ihollasi! Viuhka liikuttaa ilmaa ilmakehän sisällä! Tämä on todistettu ja koettu! Lähellä on vuoristo, ja jopa muutama pilvenpiirtäjä. Päätät tiede-uskovaisena heittää viuhkan pois, koska uskot vuorenvarmasti, että vuoret ja pilvenpiirtäjät voisivat toimia viuhkan tavoin, koska sinulle on kerrottu että Maa pyörii akselinsa ympäri 1670 km:n tuntivauhdilla (mikä on huomattavasti nopeampi vauhti kuin se millä sinä viuhkaa liikutat). Mitä luulet, mahtaneeko tulla vilvoituksen tunnetta ihollesi tuonna helteisenä ja tyynenä päivänä, vaikka menet sinne seisomaan ilmavirtauksien toivossa? Eipä tietenkään, vaikka pitäisi, mikäli ne vuoret ja pilvenpiirtäjät liikkuvat 1670 km:n tuntivauhdissa maapallon kanssa.

Raamattu todistaa että Maa on liikkumaton

Rob Skiba on tehnyt suurenmoista työtä kun on kasanut yhteen kaikki(?) ne raamatunjakeet jotka tukevat litteätä Maata, ja jotka kertovat mm. sitä,  että yläpuolellamme on ”lasinen” kupukatto. Jakeista selviää myös Maan liikkumattomuus. Jakeita onkin yllättävän paljon. Todistusaineisto on täysin kiistaton ja vaikeata ohittaa olankohautuksella, varsinkin jos sanoo olevansa uskossa Raamatun Jumalaan. Joten, jos olet uskovainen, ja jos vielä tämän artikkelin luettuasi uskot, että Maa on pallon muotoinen ja että se pyörii itsensä ja auringon ympäri, niin todennäköisesti ei mikään muu kuin ihme saa sinua uskomaan Jumalan sanaan. Voit toki halutsessasi sanoa, että uskot, mutta ei se tee meistä uskovia, jos vain sanomme uskovamme, vaikka emme osoita uskovamme siihen käytännön elämässä. Ota nyt pölyttyneen Raamatun käteesi ja ala viimein vihdoin uskomaan että maailmasi on liikkumaton ja horjumaton.

Onko vaikeata sisäistää mitä olen kirjoittanut? Jos ei, olet kenties yhden askeleen lähempänä sitä, että tulisit litteän Maan ystäväksi. Minäkin tulin flättäriksi vasta kun aloin tutkimaan aihepiiriä. Ennen sitä pidin flättäreitä täysin vinksahtaneina ja sivistymättöminä. Nyt olen toivottavasti siltä osin päässyt ylimielisyydestäni eroon. Olen kuitenkin nöyrtymisestäni huolimatta tullut entistä suuremmalle joukolle pahennukseksi, sekä koko tiedeyhteisölle. Mutta he pärjäävät tulevaisuudessakin hyvin ilman minua. He eivät ole tarvinneet palvelujani tähänkään päivään asti. Eräs uskovainen kirjoitti minulle, että olen pahennukseksi kaikille uskoville. Joten heille en kait ole vieläkään osoittanut mitään tarpeellista nöyrtymisen merkkiä ennen kuin lopetan kirjoittamasta vastoin heidän omaa ideologiaansa.

TESTAA ITSE: Hyppää ilmaan… mitä on tapahtunut kun olet tullut alas?

Hyppää ilmaan ja saat todisteen siitä, että Maa pysyy paikallaan alapuolellasi ja on liikkumaton, aivan kuten Raamattukin todistaa. Jos olet vaikkapa päiväntasajalla ja hypyn kesto on tasan 1 sekunti, niin sinun pitäisi laskeutua paikkaan joka on 464 metriä kauempana. Laskelma perustuu pyörähdysvauhtiin joka on 1670 km per tunti. Jos tulit alas aivan samaan paikkaan mistä hyppäsitkin, silloin se todistaa että Maa ei pyöri akselinsa ympäri. Eipä tietenkään pyöri, sillä eihän sellaista akselia ole edes olemassakaan, saatikka kallistuskulmaa aurinkoon nähden.

11 Kommentit

 1. Hyppää lentokoneessa, hyppää maapallolla. Maapallolla, ihmisellä,ilmakehällä sama nopeus.kaikki pyörii tyhjiössä. Ympärillä ei mitään. Tuntuu hassulta, mutta tiede on oikeassa. Ei se kuitenkaan Jumalaa mitenkään pois sulje.

 2. Koska uskot tietäväsi, että ”kaikki pyörii tyhjiössä”, niin kysynkin nyt sinulta seuraavanlaisen kysymyksen:

  Pyöriikö myös ääni tyhjiössä? Jos sanot, että myös ääni pyörii (ilmakehän mukana) tyhjiössä, silloin olemassa oleviin äänilaskureihin pitäisi pystyä syöttämään myös tiedon ”maapallon” pyörimisvauhdista, sekä äänen suunnan, eikä ainoastaan lämpötilat, koska ”maapallo” pyörii vain lännestä itään (fantasiassa), mutta ei koskaan idästä länteen. Voin vakuuttaa, että sellaista tietoa ei voi syöttää äänilaskureihin, eivätkä ne edes ota huomioon missä kohtaa maapalloa se ääni lähti liikenteeseen. Se tieto olisi olennaisen tärkeä jos Maa pyörisi, koska mitä lähemmäksi siirtyisit ekvaattoria, sitä nopeampi pyörimisvauhti olisi, sekä ilmakehällä ja äänellä (vain heliosentrisessä mallissa). Ja vastaavasti, mitä lähempänä olisit ”napoja”, sitä hitaampi olisi pyörimisvauhti.

  Sen sijaan jos vastaat, että kaikki muu pyörii, mutta ei ääni, niin miksi et uskonut minua, kun kerroin että päiväntasaajalla ääni ei koskaan ehdi kantautua korviisi, jos ääni tulee lännestä ja sinä olet sen itäpuolella?

  Olen kertonut miksi en usko että Maa pyörii. Entäs sinä? Miksi sinä uskot että se pyörii? Oletko nähnyt sen pyörivän? Tunnetko sen pyörivän? Oletko koskaan nähnyt sellaista videota jossa maapallo pyörii ja jossa ei ole CGI:tä ja feikkejä pilviä?

  Entäs oletko nähnyt mitään aitoa valokuvaa maapallosta kuvattuna avaruudesta? Jos olet nähnyt, niin olisin kiitollinen jos voisit laittaa tänne linkin siihen valokuvaan. Tutkitaan sitten sitä valokuvaa yhdessä, nähdäksemme onko se aito vai ei. Siitä voisikin tulla mielenkiintoinen tutkimustyö. Pitäisihän maapallon kuvaaminen avaruudesta olla mahdollista, jos kerran siellä on tuhansia satelliitteja joista etäisimmät sanotaan olevan peräti 36000 km etäisyyden päässä? Miksi et ole muuten koskaan nähnyt sellaista videota avaruudesta jossa kameraa pyöritetään ympäri 360 astetta, sanotaan vaikkapa Maan ja Kuun välillä? Olisiko sellainen kuvaaminen liian kallista toteuttaa NASA:n miljardien vuosittaisella budjetilla? Sellaisella videolla saisi meidät skeptikot hiljaiseksi… edes vähäksi aikaa.

  Lopuksi voisin kait tässä vielä sanoa sen, että uskon käytännön elämän opettaneen minulle, että ääni kulkee JOKAISEEN ILMANSUUNTAAN SAMALLA VAUHDILLA, riippumatta siitä pyöriikö Maa tai ei, ja riippumatta siitä missä päin maailmaa ääni lähti liikenteeseen. Saman vauhdin edellytyksenä olisi tietenkin se, että vallitseva lämpötila joka suuntaan olisi se sama. Mutta loppujen lopuksi tämä on varsin spekulatiivinen asia koska ääni kantautuu ilmakehässä yleensä vain muutamia kilometrejä, ja parhaimillaankin vain muutamia kymmeniä kilometrejä.

 3. Miksi ilma pysyy kasassa? Olen ymmärtänyt, että flat earthistit ovat varsin skeptisiä gravitaation suhteen, mutta sillä sitä itse ainakin selitän, sillä onhan ilma nyt paljon painavampaa kuin avaruuden tyhjiön alue.

  Miten atomit pysyvät kasassa, vaikka ytimessä on useita protoneja, jotka ovat kaikki positiivisesti varautuneita? Jumalan luoma ydinvoima kai siinä on selityksenä, se on vahvempi kuin samanmerkkisten varausten toisiaan hylkivä vaikutus.

 4. ”jos olet vaikkapa päiväntasajalla ja hypyn kesto on tasan 1 sekunti, niin sinun pitäisi laskeutua paikkaan joka on 464 metriä kauempana”

  Ajatellaan että maapallo olis kuin lentokone. Jos olen lentokoneessa, joka kulkee vaikkapa 1000km tunnissa, ja hyppään, silloinhan mun pitäis laskeuta eri kohtaan lentokoneen sisällä mistä hyppy tapahtui? Mutta tipahdan kuitenkin samaan kohtaan, kuten pallollakin. Eli pallo voi hyvinkin pyöriä.

  • Se että lentokoneen sisällä tipahdat hypyn jälkeen samaan kohtaan, ei tietenkään todista että ”pallo voi hyvinkin pyöriä”. Yhtälailla voisi siinä tapauksessa todistella (yhtä kevytmielisesti), että jos lentokone lentää päiväntasajan yläpuolella maapallon akselin pyörimisliikettä vastaan, matka ei taittuisi koska sen vauhti on hitaampi kuin oletetun maapallon pyörimisliike on oman kuvitteellisen napansa ympäri.

   Et tainnut lainkaan lukea tarkkaan mitä kirjoitin artikkelissani?

   ”Kuinka typerä vertailukohde tuo lentokone onkaan. EMME TIETENKÄÄN tunneta eteenpäin menevää liikettä lentokoneessa (jos nyt poissuljetaan tärinät ja ”ilmakuopat”), koska olemme siinä SULJETUSSA TILASSA mikä on ilmatiivis! Mutta entäs maailma? Onko se suljetussa tilassa?”

   Eli jos nyt hyppäät ilmaan SULJETUSSA TILASSA, kuten esimerkkisi lentokoneessa, joka on ilmatiivis, tietenkin laskeudut silloin samaan kohtaan mistä aloitit hypyn.

   Yläpuolellasi, silmiesi ulottumattomissa, on Jumalan luoma taivaankansi joka on ilmatiivis, aivan kuten esimerkkisi lentokone. Täältä ei karkaa kukaan eikä mikään ilman Jumalan sallimusta:

   Apt. 17:26-27  
   ”Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea MAANPIIRIÄ ja on SÄÄTÄNYT HEILLE määrätyt ajat ja HEIDÄN ASUMISENSA RAJAT, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää – hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä…”

 5. Niin, no lentokoneessa kyllä voi silti tuntea että liikutaan ilman ilmakuoppiakin. Onhan se tietysti erikoista että pallolla mitään liikettä ei ole havaittavissa kerran niin lujaa pyöritään. Ihme ettei mikään valtio ole tätä teoriaa tuonut esille. Onhan jokaisella sateliitit millä asian vois varmistaa.

 6. Jos hyppää autonlavalla, jossa ei ole seiniä eikä kattoa, niin eipä sitä tosiaan pysy paikallaan vaan pahimmassa tapauksessa tippuu kyydistä. Mutta entä jos ympärillä on vain vähän ilmatiiviyttä rikkovia tekijöitä? Voiko silloin hypätessään törmätä ajoneuvon takaseinään? Vaikkapa iso linja-auto, jossa yhtäkkiä joku avaa kattoikkunan.

 7. Tarvitseeko tuo ylöspäin hyppäämisen seuraava alastulo samaan paikkaan kuin mistä hyppäsi TÄYSIN suljetun tilan? Entä jos joku hyppää bussissa, jossa on avattu kattoikkuna? Tai jos avoimuutta on vielä hieman lisää? Sen nyt järkikin sanoo, että täysin avoimelta lavalta hypätessä voi hyvinkin pudota kyydistä.

 8. Hypyn jälkeinen alastulo ei välttämättä tarvitse tulla alas samaan paikkaan, mutta todennäköisesti niin kuitenkin käy. Siihen on syynsä:

  Kun joku hyppää ylöspäin bussissa jossa on avattu kattoikkuna, alastulon kohta on luultavammin sama kohta kuin mistä hypättiin ylös, siitä syystä että, A) hyppääjä oli ilmassa hyvin lyhyen ajan, ja B), vastaan tuleva ilmavirta ei ollut riittävän voimakas (toisin kuin esim. auton avolavalla kovassa vauhdissa), josta syystä avautuneesta ikkkunaluukusta tuleva ilmavirtaus ei ehtinyt vaikuttaa laskeutumiskohtaan, ja juuri tästä syystä hyppääjään latautunut kineettinen energia (mekaanisessa muodossa) liikutti häntä eteenpäin kutakuinkin samalla vauhdilla kuin bussikin liikkui eteenpäin ilman pahempia häiriötekijöitä.

  Mielestäni on niin, että jos joku hyppää vaikkapa auton avolavalta ilmaan (ja hyppy kestää riittävän kauan) ja vastaan tuleva ilmavirta tarttuu häneen kiinni, niin tottakai hän voi silloin pudota kyydistä, ja sen nyt ”järkikin sanoo”, lainatakseni sanojasi. Eli mikä tässä järjenjuoksussani ei nyt ollut kohdallaan?

  En voi ymmärtää enkä voi uskoa, sitä epätieteellistä fiktiota, että ilma ”liikkuu maapallon mukana” troposfäärissä, vaikka tuulet voi puhaltaa mistä suunnasta tahansa ja jopa sattumavaraisesti silläkin tavoin, että tuuli (mikä on ilmaa) liikkuu täysin vastakkaiseen suuntaan kuin ilmakehä, mikä sekin on samaa ilmaa. Ilmaa ilmassa, jossa yksi osa liikkuu maapallon mukana ja osa välillä täysin eri suuntaan. Tuollainen teoria ei mielestäni voi millään lailla todistaa oikeaksi tieteellisesti, tieteellisillä menetelmillä.

  Mielestäni on loogisempaa ajatella niin, että yläpuolellamme on Tuomonkin Raamatussa mainittu taivaankansi, josta syystä ns. ”ilmakehä” ei liikuu kuvitteellisen maapallon mukana. Maa ei liiku pyörimällä, koska uskovaisen Tuomon kirjassa sanotaan että se on liikkumaton. Emme tunneta tyynenäkään päivänä ilman eikä myöskään maaperän liikettä, ihan siitä yksinkertaisesta syystä että Maa on liikkumaton ja sen yläpuolella on kaartuva taivaankansi.

 9. Niin, avaruudessa ei ole lainkaan sitä ilmavirtaa. Todistit siis juuri, että maapallolla, jossa ilma liikkuu maan mukana, hyppypäättyy samaan paikkaan kuin alkoikin.

  • En todistanut mielestäni lainkaan että ilma liikkuu Maan mukana, vaikka niin väität, sillä ensin täytyy todistaa että Maa liikkuu.

   Kyllä ne ilmavirtaukset tulevat ja tuulet puhaltavat ihan muista syistä kuin Maan liikkumisesta. Ilmavirtauksien tulosuunnat voivat tulla mistä suunnasta tahansa, eivätkä ne ole riippuvaisia millään lailla maapallon pyörimisestä jota emme tunne saaatikka havaita.

   Tuulen maailmanennätys kerrotaan olevan 408 km tunnissa, ja se oli pyörremyrsky mikä liikkui Australian yllä vuonna 1996. Kun vertaa sitä fiktiivisen maapallon pyörimisvauhtiin päiväntasaajalla, niin päiväntasaajalla vauhti olisi noin 4 kertaa nopeampi. Eli vieläkö uskot, että tuulet ja ilmavirtaukset liikkuvat maapallon pyörimissuuntaan, vaikka et sen vaikutusta tunne saatikka näe?

   Tiedejulkaisuissa opetetaan, että me emme tunne maapallon pyörimisliikettä koska KAIKKI liikkuu sen mukana. Mutta tuollainen olisi mahdollista tuulen ja ilmavirtauksen osalta ainoastaan, jos eläisimme sulkeuteneessa ympäristössä jossa yläpuolellamme olisi katto. Jos katto olisi siellä yläpuolellamme (heliosentrisessä mallissa) niin yksikään raketti ei olisi lentänyt yläilmakehään, eikä yksikään luotain olisi lähetetty Marsiin. Toisaaltaan, eihän niitä ole lähetetty muutenkaan, joten ei kait sillä niin väliä olekaan.

   Eli tiede opettaa, että KAIKKI liikkuu maapallon mukana ja siksi emme tunne sitä. Kun liikutat viuhkaa lähellä kasvojasi, tunnetko ilmavirtauksen? Liikkuuko viuhkan aiheuttama ilmavirtaus maapallon mukana, ja jopa samaan suuntaan? Osaatko kenties sanoa mihin suuntaan se maapallosi liikkuu, ja mihin suuntaan ne tuulet puhaltavat joita et tunne? Liikkuuko ääni päiväntasajalla ääntä nopeammin? Jos ei, niin miten voidaan opettaa että KAIKKI liikkuu maapallon liikkumissuunnan mukana?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*