Tuikkivat tähdet eivät ole valovuosien päässä

Tässä on Nasan julkaisema kuva supernovasta (eli kuolleesta tähdestä). Sen kerrottaan olevan 11000 valovuoden päässä, mikä tarkoittaa sitä, että kun Jumala loi auringon, kuun ja tähdet noin 6000 vuotta sitten (uskomukseni mukaan), hän ei luonut tätä tähteä joka ehti räjähtää ennen luomistyötä. Credit: NASA/JPL-Caltech/DSS

En osaa sanoa minkä etäisyyden päässä tähdet ovat planeetastamme. Mutta olen täysin vakuuttunut siitä, että ne eivät ole meistä valovuosien päässä, kuten avaruusjärjestöt sanovat. Ne ovat huomattavasti lähempänä. Tutkitaan asiaa tarkemmin.

Tuikkivat tähdet tieteessä

Tieteessä sanotaan että tähti on palavasta kaasusta muodostunut iso pallo. Tähden kerrotaan koostuvan vedystä ja heliumista. Sen kerrotaan myös pysyvän kasassa sen oman painovoiman (gravitaation) ansiosta.

Videossa tähti joka ei näytä kaasupallolta

Näytän tässä still-kuvia videosta jonka otin kameralla Nikon Coolpix P900. Kasasin yhteen 16 eri kuvaa. Kaikki 16 ovat samasta tähdestä. Huomasin että tähti värähteli ja muutti muotoaan kymmeniä kertoja sekunnissa (tallensin 50 kuvaa sekunnissa). Ainakaan videon pysähdyskuvissa tähti ei näytä pallolta.

Tähdet näyttävät mm. tältä.
Tähän tähtikuvaan on liitetty yhteensä 16 eri kuvaa samasta tähdestä. Kuvat ovat videolta jonka otin 11.4.2016. Videotallenuksessa oli 50 kuvaa sekunnissa.

Myönnän toki että tähdissä on välillä jotain pyöreyttäkin, mutta pallolta ne eivät näytä, ainakaan tässä tapauksessa. Esiintyykö kuvissa oikeasti kaasupallo joka on valovuosien päässä ja joka pysyy kasassa oman gravitaationsa ansiosta? Epäilen kovasti! En epäile sitä, etteikö tähdistä voisi ottaa valokuvia jossa ne näyttävät melko pyöreiltä, sillä minulla on itsellänikin muutama sellainen kuva. Videon pysähdyskuvissa ei kuitenkaan ole pallomaisuutta.

Tähti ei ole aurinko, eikä aurinko ole tähti

Avaruustiede sanoo, että aurinko on tähti. Mutta todellisuudessa jos filmaat aurinkoa vahvalla harmaasuotimella (josta silmä ei näe läpi) ja tarkkailet myöhemmin ottamaasi tallennetta tieokoneelta, tulet näkemään auringon pyöreän ääriviivan. Aurinko tulee näyttämään aivan erilaselta kuin tähdet. Tallenteesta tulet myös huomaamaan että se ei värähtele, välky tai tuiki samalla tavalla kuin ”muut” tähdet. Siksi ei mielestäni ole millään lailla perusteltua sanoa aurinkoa tähdeksi, saatikka tähtiä auringoiksi. Ne käyttäytyvät täysin eri tavalla ja jopa näyttävät erilaisilta.  Yhtä tyhmää on sanoa ihmistä eläimeksi ja eläintä ihmiseksi.

Todistaako tiede teorian oikeaksi itse tehdyillä pienoismalleilla?

Mahtaneekohan olla niin, että tiede olisi joskus todistanut edellisen asian mahdolliseksi, eli sen että kaasut saadaan pidettyä kasassa tyhjiössä, gravitaation avulla, niin että kaasut muodostavat kaasupallon? Ovatko näyttäneet sen todeksi jollakin pienoismallilla? En ole missään nähnyt sellaisia pienoismalleja auringosta tai muista tähdistä. Oletko sinä? Kysyn koska olen tietämätön asiasta. Miksi tiede ei voi jäljitellä tähtien koossa pitävää voimaa jossakin tyhjiössä? Onko minulla lupa esittää tällaisia kysymyksiä ja saada reilun vastauksen?Jos mahdottomalta tuntuvat teoriat kestävät kriittisen arvostelun, silloin on tietenkin helpompaa hyväksyä ne.

Tähdet valovuosien päässä?

Euroopan avaruusjärjestö (ESA) on sitä mieltä että lähin tähtemme on aurinko, noin 150000000 km etäisyyden päässä. Tuossa ESA:n linkissä kerrotaan, että auringon valon kestää matkata meille noin 8 minuuttia. Siellä kerrotaan myös että me käytännössä näemme auringonlaskun vasta kahdeksan minuuttia sen jälkeen kun se on jo tapahtunut:

This means that we see the Sun set eight minutes after the event has actually taken place!

Heidän väitteensä siitä, että näkemämme auringon liike ei ole täysin realiaikainen, vaikuttaa kohtalaisen järkevältä, sillä edellytyksellä että aurinko on niin kaukana meistä kuin mitä sanovat. Väite ei kuitenkaan pidä paikkansa, koska aurinko on Maasta korkeintaan muutaman tuhannen kilometrin päässä, eikä suinkaan 150 miljoonan kilometrin päässä.

Valovuodet ovat epäloogista mielikuvitusta

Seuraavan väitteen uskomiseen tarvitaan aimo annos epäloogista mielikuvitusta. Meidän toiseksi lähin tähti kerrotaan olevan Proxima Centauri, noin 4,24 valovuoden päässä. Jos se olisi oikeasti yli neljän valovuoden päässä, se tarkoittaa sitä, että kun sinä luulet näkeväsi sen tuikkivan realiajassa, sen liike tapahtuikin yli 4 vuotta aikaisemmin.

Jos mennään meidän lähimpien tähtien luettelossa vielä eteenpäin, ja katsellaan 56:nnen tähden etäisyyttä meistä, se on jo yli kuudentoista valovuoden päässä. Kun näet sen tuikkivan, se tuike tapahtui siis saduissa yli 16 vuotta aikaisemmin. Niin ikään, kun katselet aikajanavideoita tähtien pyörimisestä pohjantähden ympäri (mikä on pohjoisnavan yläpuolella), niin pyörimisliikkeet johtuvat satujen mukaan siitä, että Maa pyörii akselinsa ympäri ja että se ainoastaan näyttää siltä että ne pyörivät. Todellisuudessa nuo tähdet pyörivät kirjaimellisesti litteän Maan yläpuolella, aivan kuten aurinko.

Aikajanavideoiden tähtikuviot ja niiden kiertoliikkeet – meidän perspektiivistämme katsottuna – eivät täsmää heliosentrisessä mallissa, mutta geosentrisessä kylläkin, sillä edellytyksellä että tähdet ovat korkeintaan muutaman tuhannen kilomerin korkeudella ja huomattavasti pienempiä kuin mitä sanovat niiden olevan.

Tähtikuviot pysyvät aina kasassa, eikä yksikään tähti mene piiloon auringon taakse.

Mikäli puolen vuoden päästä olisit valtavan auringon toisella puolella (hehän sanovat että Maa kiertää auringon yhden kierroksen vuodessa ja on suhteessa Maan kokoon äärimmäisen valtava), niin silloinhan tähtikuviotkin näyttäisivät erilaiselta. Osa tähdistä olisi jopa auringon takana piilossa. Sellaisia havaintoja ei kukaan ole koskaan tehnyt, ainakaan todistetusti. Tämä johtuu siitä että tähdet eivät ole valovuosien päässä meistä. On yhdentekevää onko kyse kesäisestä taikka talvisesta tähtikuviosta, niin kuviot pysyvät aina kasassa, vuodesta toiseen, vuoden ajasta riippumatta! Kuviot eivät koskaan mene auringon taakse piiloon, vaikka sanovat että aurinko on tilavuudeltaan noin miljoona kertaa isompi kuin maapallo.

Tarkoitan tällä kaikella sitä, että puolen vuoden päästä, tästä hetkestä alkaen, sinun pitäisi nähdä taivaalla sellaisia tähtikuvioita mitä et voi nyt nähdä, koska silloin näkisit ne ”auringon toiselta puolelta”, missä niiden nyt pitäisi olla. Näin käytäntö ei kuitenkaan ole koskaan toiminut, vaikka pitäisi, mikäli ”maapallo” kiertää vuodessa yhden kierroksen auringon ympäri, ja mikäli aurinko on se meidän lähin tähti ja muut tähdet vasta valovuosien päässä.

Tarkkaile tähtien tuiketta suurennoksista

Tähtien tuikkeet voi nähdä jopa paljain silmin. Mutta mikäli tarkkailet niitä superzoom kameralla, tai kaukoputkella, näet liikkeet huomattavasti selkeämmin.

Kun tarkkailet tähtien välkehdintää, superzoomin kautta, niin asiat muuttuvat erittäin mielenkiintoiseksi, etenkin jälkikäteen kun tutkit niiden liikeratoja videoilta. Videoissa esiintyvät liikeradat nimittäin paljastavat, että tähdet (joita myös auringoiksi väitetään) eivät ole yhdenkään valovuoden päässä, vaan millisekuntien päässä. Paljastus muuttuu paljastukseksi vasta silloin, kun asian oikein ymmärtää, ja uskoo todeksi että tähdet ovat enintään muutaman tuhannen kilometrin korkeudella. Muista, että tiede sanoo valon nopeuden olevan noin 300000 km sekunnissa.

Miksi tähdet tuikkivat tieteessä?

Tiede kertoo, että tähtien tuike johtuu siitä, että niistä lähtevä valo osuu ilmakehään tultaessa erilämpöisiin ilmakerroksiin, jonka takia näiden eri ilmakerroksien rajoilla valo taittuu. Eikö olekin mielenkiintoista? En tiennyt aikaisemmin että erilämpöiset ilmakerrokset voivat taittaa valon. Ilmako siis taittaa valon? Hmm! Mielenkiintoista. Olinpa minä sivistymätön kun en sitä tiennyt.

Asiasta kolmanteen: Ollaan varmaan samaa mieltä siitä että ilmakehässä on ilmaa? Ilmatieteen laitos kertoo, että ilmakehä (=atmosfääri) yltää noin 100 km korkeuteen, ja että se muodostuu pääosin kaasuista, kuten typestä ja hapesta. Otavan Opisto pistää paremmaksi: He opettavat meitä ilmakehästä 600 kilometriin asti. Jos he kerran uskovat samoihin asioihin, eikä olisi jo korkea aika yhtenäistää luvut, teoriat ja arviot, jotta ne olisivat uskottavammat myös ulkopuolisille maallikoille?

Tieteen toinen vastaavanlainen selitys tähtien tuikkimisesta

Tiede uskoo selittävänsä miksi tähdet tuikkivat. Yksi toinen selitys, edellisen lisäksi,  on se, että valo taittuu matkansa aikana  silloin kun se menee eri lämpötiloissa olevien ilmataskujen läpi, ja että valo-aallot tulevat vain yhdestä pisteestä, jonka takia syntyy sellainen mielikuva että tähti tuikkii, vaikka se onkin vain matkalla oleva valo mikä taittuu vasta loppuvaiheessa, kun se saapuu ilmakehään.

Tieteen selitys miksi aurinko ja planeetat eivät tuiki tuo palanneen käryn esille

Kun ihmiset kysyvät tieteeltä miksi aurinko ei välky (vaikka senkin sanotan olevan tähti), sen sanotaan johtuvan siitä, että se on niin lähellä Maata, verrattuna noihin muihin tähtiin. Niin ikään, jos heiltä kysyy vastaavasti, miksi muut planeetat (aurinkokunnassamme) eivät tuiki, niin vastaus on että ne ovat niin lähellä Maata että niistä tuleva valo ei taitu paljon Maan ilmakehässä.

Tällöin johtopäätös kaikista näistä heidän selittelyistä on se, että jos matkaa kohteeseen on noin 39924283,9 miljoonaa  kilometriä (mikä on viittaus toiseksi lähimpään tähteen, vähintään 4,22 valovuoden etäisyydessä), niin välkkyminen on mahdollista, kun taas jos matkaa on enintään 150 miljoonaa kilometriä, niin välkkyminen ei ole mahdollista, siitäkin huolimatta että he sanovat että taittuminen tapahtuu ILMAKEHÄSSÄ (eikä muualla avaruuden tyhjiössä). Mutta voi hyvänen aika… jos se taittuminen tapahtuu nimenomaan ilmakehässä, eikä muualla, niin on yhdentekevää onko valon lähde 150 miljoonan kilometrin päässä tai noin 39924284 miljoonan kilometrin päässä, jos kerran ilmakehä yltää noin 100 km korkeuteen (tai noin 600 km korkeuteen, riippuen siitä keneltä kysytään). Eli etäisyyksillä ilmakehän ulkopuolella ei pitäisi olla mitään merkitystä valon taittumiseen, kun kerran sanovat että kaikkien noiden taivankappaleiden etäisyydet ovat niin äärettömän kaukana ilmakehän ulkopuolella.

Noiden teoreetikkojen selityksiä luettaessa voi haistaa palanneen käryn. Englanninkielessä sanonnassa tämä jokin ”haisee rotalle”.

Miksi näkyvät tähdet tuikkivat ihan oikeasti, mutta aurinko ei?

Palataan takaisin tosiasioihin, ja jätetään nyt hetkeksi haisevat rotat huomioimatta.

Totuus on, että tähdet tuikkivat, koska ne eivät ole valovuosien päässä; ja vastaavasti, aurinko ei tuiki, koska se ei ole tähti! Tähtien ja auringon koostumus täytyy siis olla erilainen, minkä jo superzoom-vehkeetkin jo todistavat.

Raamattu ja Eenokin kirja selventää totuuden auringon liikkeestä ja Maan liikkumattomuudesta

Raamatun mukaan Jumala loi auringon, kuun ja tähdet ja laittoi ne taivaanvahvuuteen. Huomaa että pyhässä Kirjassa aurinko, kuu ja tähdet mainitaan erikseen, vaikkakin joskus samassa yhteydessä:

1.Moos.1:14-18 Ja Jumala sanoi: ”Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,
ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle”. Ja tapahtui niin:
Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet.
Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle ja hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeästä. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

Jer.31:35  Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä… 

1.Kor.15:41  Toinen on auringon kirkkaus ja toinen kuun kirkkaus ja toinen tähtien kirkkaus, ja toinen tähti voittaa toisen kirkkaudessa.

Jes.30:26  Ja kuun valo on oleva kuin auringon valo, ja auringon valo on oleva seitsenkertainen…

Vertaa nyt tuota viimeistä jaetta (Jes.30:26) apokryfi  Eenokin Kirjaan, lukuun 72. Molemmissa puhutaan siitä että auringon valo on seitsemän kertaa kirkkaampi kuin kuun valo. Huomaa myös, että Eenokin kirja on raamatullisestikin huomattava kirja koska Juuda siteeraa sitä UT:ssa (Juud.1:14,15). Näin siellä Eenokin kirjassa kerrotaan auringosta, luvussa 72:

… läpi auringon kierron tapahtuu näitä muutoksia. Niin tapahtuu, että sen kierto tulee päivittäin pitemmäksi, ja sen kierto joka yö lyhyemmäksi. Ja tämä on laki ja auringon kierto, ja sen paluu niin usein kuin se palaa, kuusikymmentä kertaa, ja nousee, se suuri valonlähde, joka on nimeltään aurinko, aina ja iankaikkisesti. Ja tuo, joka nousee näin, on suuri valonlähde, ja se on nimetty niin olemuksensa mukaan, sen mukaan, kuin Herra käski. Niin kuin se nousee, niin se laskee eikä pienene, eikä lepää, vaan juoksee päivät ja yöt, ja sen valo on seitsemän kertaa kirkkaampi kuin kuun valo, mutta mitä tulee kokoon, ne ovat yhtä suuria.

Huomaa edellisestä lainauksesta miten Eenok tiesi että aurinko tekee kiertoliikkeitä, ja miten sen kierrokset lyhenee ja pienenee (selviää paremmin asiayhteydestä). Maan kiertoliikkeestä hän ei kirjoittanut mitään, kuten ei myöskään Raamatun kirjoittajat.

Rob Skiban animaatio auringon ja kuun kiertoliikkeistä

Alapuolella oleva Rob Skiban tekemä animaatio kuvaa hänen näkemystään auringon ja kuun kiertoliikkeistä. Hän ei kuitenkaan vakuuta animaatiota täysin oikeaksi. Huomaat auringon liikkeistä miten kesät ja talvet syntyvät, aina sen mukaan kuinka lähellä taikka etäällä se kulloinkin on.  Animaatio osoittaa miten talvi lähestyy kun aurinko kiertää yhä kauempana – vaikkapa Suomea – ja miten kesä taas lähestyy kun aurinko kiertää päivisin lähempänä Suomea, jolloin myös valon säteet tulee enstistä enemmän pystysuorassa asennossa. Huomaa myös miten aurinko nousee idässä ja laskee länteen, myös tässä litteän Maan demonstraatiossa, kuten pitääkin:

Eikö muka nähdä tähtien kokoja?

Tim Cole on quora.com-sivustolla suosittu kirjoittaja. Hän väittää että me ei nähdä tähtien kokoja koska ne ovat niin kaukana. Niin ikään hän väittää, että on olemassa vain hyvin vähän tähtiä joiden kokoa voi havaita, edes maailman suurimmilla teleskoopeilla. Onko näin? Ei ole.

Miksi ei ole?  Siksi koska myös ”tavalliset ihmiset” osaavat tarkentaa tähtiin omilla tallennuslaitteilla, ja laittaa niitä tallennettuja videoita näkyviin Youtubeen, sinunkin katsottavaksi.

Näetkö mitään tähden kokoa alapuolella  esitetyssä videossa? Samalla kun mietit näetkö siinä mitään selkeätä kokoa näillä tähdillä, niin pohdi myös sitä, onko niiden liike ja syke tapahtunut vähintään neljä vuotta sitten. Jos et sitä usko, silloin tietenkin uskot samalla että avaruustiede on väärässä kun puhuvat valovuosista:

Uskotko oikeasti, että ne liikkeet ja sykkeet mitkä näit videossa, tapahtuivat vuosia ennen kuin video tallennettiin? Minä en ainakaan usko sellaista.

9 Kommentit

 1. Kiitos mielenkiinnostanne sivustoani kohtaan ja linkistä. Käväisin teidän sivustollanne ja luin sieltä muutaman artikkelin. Siellä on paljon mielenkiintoisia asioita luettavana ja uutta opittavaa.

  Siunausta myös sinnepäin!

 2. Olin teininä hyvin, hyvin innostunut planeetoista. Tähtiin innostukseni ei vielä niin paljon yltänyt, mutta bongailin planeettoja taivaalta kun mahdollista. Ilman apuvälineitä toki, pelkällä paljaalla silmällä.

  Ne ovat yksi niistä asioista, joista mielellään lukisin tästäkin blogista enemmän. Ollaan näistä asioista sitten mitä mieltä hyvänsä, niin komeettoja ja asteroideja kuitenkin on olemassa ja monet ovat Maahankin törmänneet. Koulutunneilla opetettiin, että Marsin ja Jupiterin välissä on paljon asteroideja.

  ”Jupiter also makes life on Earth possible. Its gravity field is so huge, it acts like a gigantic vacuum cleaner, sucking in comets, asteroids, and cosmic debris in the solar system. What it cannot absorb, it can also fling into outer space. Without Jupiter cleaning out the early solar system, the Earth would be pock-marked with meteor collisions. We would suffer from asteroid impacts every day.”

  ”Most Jupiter-sized planets orbit the mother star in a highly elliptical orbit. This means they will often cross the orbit of any Earth-like planet and fling it into outer space, making life impossible. But our Jupiter travels in a near-perfect circular orbit, preventing a collision with any Earth-like planet, making life possible.”

 3. Löysin mielenkiintoista materiaalia Jupiterista liittyen erääseen tähteen Leijonan tähdistössä, kiitos vain hänelle joka toimi kirjurina 🙂

  En ala nyt noita biisejä kuuntelemaan, olisiko sinulla DP jokin asiallinen argumentti siihen, että Maan pintaankin niitä asteroideja (ja komeettoja) on iskeytynyt?

  • Kiitos anonyymi 🙂 ei se mainintani ainakaan sattumaa ollut, olin lukenut blogistasi tuosta aiheesta ennen kommenttiani, jossa Jupiterin ja tuon Melkisedek-asian mainitsin, joten siihen oli hyvä vihjaista.

   Hienoa, jos kirjoitatte myös asteroideista ja meteoriiteista ynnä muista taivaankappaleista. Ja planeetoista…? 😀 Tuo viimeisin linkkisi tässä tuli luettua muutama päivä sitten, ja mielenkiinnolla odotan, milloin osasta yksi päästään seuraavaan osaan. 😉

   • Kuun valo läpikuultavaa ja tähtiä nähtävissä sen takana, vain pimeällä osalla vai jopa valoisalla?

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=689&v=fH7BjIzXWOg

    Löytyi ”tasainentotuuspisteinfo”:sta. Pohdin tässä vain vaihtoehtoja. Jos Kuun kohdalla tosiaan on nähty tähtiä ja planeettoja, niin mitä tähtiä ja planeettoja ne kulloinkin mahtavat olla? Pitäisi ehkä vähintään Stellarium olla tätä tarkoitusta varten, nimittäin itselleni tuli tuota videota katsellessa sellainen olo, että ei kai niissä kuvissa vain ole kuolleita pikseleitä. :O Jos vain osassa on, niin nehän olisi hyvä selvittää, jotteivat ne sotke itse pääasian uskottavuutta, MIKÄLI se on totta.

 4. Jos aurinko olisi vain muutaman tuhannen kilometrin päässä maasta, maa paistuisi  ja aurinko täyttäisi koko taivaan. Maan halkaisija on noin 13 tuhatta kilometriä.

 5. Kuun läpi ”näkyviin”  ”tähtiin” on muutamakin selitys.

  Tähtiä ne eivät toki ole. Suosittelen seuraamaan puolikuuta, yöllä, kuunnollisella teleskoopilla. Voi olla että Nikoninkin valostusarvot piisaa. Hyvälaatuisilla kiikareilla pärjää paremmin kuin markettikaukoputkella.

  Kun vajaata kuuta, sen liikettä seuraa yötaivaalla riittävän pitkään, näkee miten kuun taakse jää tähdet piiloon.

  Kuun halkoessa yötaivasta, se peittää mennessään kauempana olevat taivaankappaleet.

  Kokeilkaapa

   

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*