Litteä Maa jälleen todistettu todeksi: Helsingistä näkyi Viron rannikko

Litteä Maa on totisinta totta, enkä voi millään lailla kiistää sen olemassaoloa.  Paluuta pallouskovaisuuteen ei ainakaan minulla ole. Todisteita litteän Maan puolesta on liikaa jotta asian voisi kieltää! Litteys on hyvinkin ilmeinen, niiden kuvien ja videopätkien kautta jotka onnistuin ottamaan Viron rannikosta,  sekä virolaisten mantereella sijaitsevista kohteista:

 • Tallinnan TV-torni
 • Tallinassa sijaitseva Eestin Energian savupiippu
 • Useita öjysäiliöitä ja muita tunnistamattomia rakennelmia

Litteän Maan merivedessä ei ollut kaarevuutta nimeksikään

Selitän tämän artikkelin loppuun upotetussa videossa,  niistä havainnoista joita olen tehnyt. Koska video on tehty englanninkieliseksi (enkä ole vielä laittanut siihen suomenkielistä käännöstä) niin annankin tässä lyhyen yhteenvedon videossa esiintyvistä kohteista, etäisyyksistä, korkeuksista, sekä paljonko kohteilla piti olla piilokorkeutta, oletetun kaarevan meriveden takia. Kaikki laskurien laskelmat ovat matemaattisesti oikeita. Kaikki laskurit jotka olen käyttänyt antavat aina saman tuloksen. Tulokset perustuvat matemaatikkojen laskelmin ja kaavoihin, eikä suinkaan minun omiin matemaattisiin oivalluksiin. Samoja laskelmia tukevat myös ammattilaisten AutoCad-sovellukset eri versioineen. Joten voidaan olla varmoja kaarevuuslaskelmien luotettavuudesta.

Yhteenveto videossa esiintyvistä litteän Maan kaukaisista kohteista:

Kuvauspaikka:  Lauttasaaren lintutorni Helsingissä
Kameran linssin korkeus:  Max 37 metriä
Kuvauskorkeuden määrittely: Lintutornin alimman kohdan korkeus on max 31 metriä meriveden yläpuolella (ehkä vain 30 m). Tornissa on 28 askelta ylätasoon, joista jokainen askel on kutakuinkin 17 cm korkea (=4,76 metriä). Ylätason kaiteen korkeus on 120 cm. Kamera oli koko ajan kaiteen päällä filmatessa. Kameran pohjasta linssin keskikohtaan on matkaa 4 cm. Kun nämä lasketaan yhteen saadaan linssin (eli ”silmän”) keskikohdan korkeudeksi 37 metriä. Laskutapa on seuraavanlainen: 31 m + 4,76 m + 1,2 m +0,04 m= 37 metriä.

Tallinnan TV-torni:

Silmän (=kameran) korkeus merivedestä: 37 metriä
Etäisyys tornille: 76,5 kilometriä
Näköalatasanteen korkeus merivedestä: 24 m + 170 m= 194 metriä
Tornin kokonaiskorkeus mastoineen: 314 metriä
Tornin kokonaiskorkeus merivedestä: 338 metriä
Pitäisi olla piilokorkeutta: 235,56 metriä

Päätelmä näkymästä: Jos elämme maapallolla niillä mitoilla jotka meille on annettu, koko näköalatasanne ja muutama kymmentä metriä lisää pitää olla kaarevuuden takana piilossa. Silti me näemme kutakuinkin koko tornin ja manteretta sen alapuolella.

Eestin Energian savupiippu:

Silmän (=kameran) korkeus merivedestä: 37 metriä
Etäisyys savupiipulle: 78,7 kilometriä
Savupiipun oma korkeus: 202,4 metriä
Savupiipun kokonaiskorkeus merivedestä: 246,4 metriä
Pitäisi olla piilokorkeutta: 254,86 metriä

Päätelmä näkymästä: Jos elämme maapallolla, niillä mitoilla jotka meille on annettu, koko savupiippu ja sen sivussa näkyvät säiliöt pitäisi olla kokonaan piilossa Maan kaarevuuden takia.

Eckerö Linen matkustajalaiva M/S Finlandia:

Tämän tiedon jouduin poistamaan jälikäteen, sekä tästä artikkelista että videosta, koska siinä oli liikaa epätarkkuuksia.

Videossa käytetyt ”maapallon” kaarevuuslaskurit:

 

Ja lopuksi, tässä todiste siitä, että merivesi ei ole kaareva pitkillä matkoilla, ja siitä syystä maailman muoto ei voi olla pallomainen…

 

 

10 Kommentit

 1. Miksi foorumille ei enää voi kirjoittaa vieraana? Miksi foorumin yhteys ei ole suojattu (https://) vaan pelkkä http? En haluaisi mielellään rekisteröityä, kun Google heti herjaa tuosta suojauksen puutteesta.

  Mutta laitanpa tänne sitten, entistä enemmän aiheen vierestä, kun en foorumille voinut. Siis kun jos on 45° pohjoista tai eteläistä leveyttä… niin matka leveyspiirin ympäri idästä länteen tai lännestä itään… olisi eteläistä leveyttä mentäessä tuplasti pidempi kuin vastaavalla määrällä pohjoista leveyttä. Ja etäisyyserot määrällisesti vain kasvavat, mitä kauemmas päiväntasaajasta mentäisiin.

  • En ole tutkinut mitä kaikkea https-suojaus tekee, mutta kyse on todennäköisesti hätävarjelun liioittelusta (kiitos Googlen päätös) mikäli sivustolla ei vinguteta luottokorttia tai käytetä salasanoja joiden hukkaaminen on katastroofi.

   Eilen jokin aikaa ei foorumilla voinut kirjoittaa mitään vieraana, koska muuttelin vähän asetuksia. Tästä lähtien vieraat saavat tekstinsä näkyviin vasta kun olen hyväksynyt ne. Tein tämän muutoksen koska alkoi olla liikaa trollaamista foorumissa. Todennäköisesti tulen hyväksymään kaikki tulevatkin viestit sinulta, mutta en voi luvata. Asia ei koske ainoastaan sinua, vaan kaikkia vierailijoita jotka eivät ole rekisteröityneet.

 2. Noista meemigallerian jutuista vielä… se ykköskohta oli aivan käsittämätöntä settiä. Moni noista laittaa minutkin miettimään, esim. se termosfäärin lämpötila ja metallien sulamispiste… mutta ehkä metalliseoksilla voi olla korkeampi sulamispiste? Ehkä lämpimimmän kohdan ohi mentiin niin nopeasti, ettei sulaminen ehtinyt aiheuttaa suurempaa vahinkoa?

  No, joka tapauksessa… tropiikki on *keskimäärin* lämpimin alue Maassa. Tietenkin. Toimii myös palloteoriassa, koska väitetty akselin kaltevuus vuodenkierrossa ei yhtään enempää muuta asiaa kuin väitetty auringon kiertorata litteän Maan yllä vuodenkierrossa.

  • Sori, mutta mihin meemigalleriaan viittaat? Mikä on osoite?

   Jos siellä liikuttiin kuumoduulilla niin sen teipit, foliopaperit ja pahvit joilla se on kasattu yhteen, olisivat tietenkin syttyneet palamaan (tai foliopaperi olisi sulanut noin 660 asteessa). Mutta koska en varmasti tiedä mihin viittaan, niin antaa olla.

  • Tuomo – ”laittaa minutkin miettimään, esim. se termosfäärin lämpötila ja metallien sulamispiste”

   Tuo meemikuva on harhaanjohtava. Termösfäärissä aineen lämpötila on todellakin 2000 astetta, mutta aine (ilmakehä) on niin harvaa, ettei voida puhua lämpötilasta. Eli sinne viety lämpömittari näyttäisi reilusti pakkasta.

 3. Maapallo kaareutuu n. 8cm kilometrille, eli jos matka viron rannikolle on 76,5 km, maapallo kaareutuu siinä matkassa 6,12 m. Jos kuvaat Viron rannikkoa 37 metrin korkeudesta, ei ole ihme, ettei kaarevuutta havaitse.

  • Hei Jonna,

   Ei millään pahalla, mutta laskutapasi on vääränlainen. Artikkelin kyseistä kaukaisen kohteen ”piilokorkeutta” ei lasketa laskutavallasi 8 cm x 76,5 km= 6,12 m. Olet sekoittanut tuumat senttimetreiksi ja mailit kilometreiksi.

   Laskutapa on oikeammin alapuolisten esimerkkien kaltainen (tässä ilman silmänkorkeuden huomioimista koska se on monimutkaisempi laskutapa, ja siksi olen itse aina käyttänyt valmiita kaarevuuslaskureita johon syötetään myös tarkkailijan silmänkorkeus):

   ENSIMMÄINEN MAILI:
   1×1=1×8=8 tuumaa

   TOINEN MAILI:
   2×2=4×8=32 tuumaa

   KOLMAS MAILI:
   3×3=9×8=72 tuumaa

   … ja niin edelleen.

   Mikäli eläisimme maapallolla jonka säde olisi 6371 km, niin silloin sen halkaisija olisi 12742 km, koska säde X 2 on sama kuin halkaisija. Niin ikään, jos sen halkaisija olisi 12742 km, niin silloin ympärysmitta olisi noin 40030 km, laskukaavalla joka olisi halkaisija X pii, jossa piin pyöristetty vakioluku olisi noin 3,1416 (pyöristettynä neljään desimaaliin). Mikäli uskot että maailmasi on pallon muotoinen ja että sen säde on noin 6371 km, niin voin varmuudella kertoa sinulle, että et laskutavallasi saisi sitä millään edellä esitettyyn kokoon.

   https://www.smokescreendesign.com/images/earth-curve-calcuation.jpg

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*