Kansainvälinen Avaruusasema (ISS) on Valhetta!

Kansainvälinen avaruusasema sellaisena kuin NASA sen on esittänyt (NASA/Crew of STS-132). ISS:ssä on putkilon muotoiset osat ihmisten liikkumista ja oleskelua varten koska Zero-G-lentokoneen runko on paljolti pitkä ja suora putki.

Mitä enemmän tutkii kansainvälistä avaruusasemaa ja mitä siitä sanotaan tai mitä sieltä näytetään, sitä vakuuttuneemmaksi tulee siitä ettei se ole avaruudessa eikä edes kierrä maapalloa. Se kiertää paremmin netissä kuin avaruudessa.

Jotkut ihmiset väittävät nähneensä kansainvälisen avaruusaseman jopa paljain silmin. Melko uskalias väite. Sen korkeus maapallon yllä sanotaan olevan noin 400 km ja että sen koko on noin jalkapallokentän suuruinen. Lataa ilmainen Google Earth-sovellus tietokoneesi ja siirrä ”silmän korkeus” 400 kilometriin (silmä näkyy oikeassa alareunassa). Siltä korkeudelta et näe edes vähimmissä määrin Helsingin olympiastadionia.

Youtubessa on paljonkin videoita ISS:stä ja siitä miten niitä videoita on tehty. Niitä analysoimalla pääsee selville mm. seuraavista seikoista:

ISS:n astronautit poseeraa lähes kaikkissa haastattelutilanteissa epänormaalin jäykkinä ”painottomassa tilassa” Zero -G-lentokoneessa, koska he ovat kiinni valjaissa joiden osat on häivytetty pois ”bluescreen”-tekniikalla (Chroma Key) jossa ”venyvien henkselien” yläosat sinisellä taikka vihreällä taustalla on korvattu taustakuvalla. Erityisesti hartiat ovat lähes joka ikisessä videotallenteessa kaikilla astronauteilla epänormaalin jäykkänä kun lihakset jäykistyvät, vaikka painottomuudessa sellaista ilmiötä ei pitäisi lainkaan esiintyä.

Joskus astronauttien päät häviää osittain pois näkyvistä. Se on johtunut teknisistä syistä koska kaikissa kohdissa ei ole ollut riittävästi valoa. Tiedän tämän kokemuksesta koska olen joskus itsekin käyttänyt Chroma Key-tekniikkaa. Katso alapuolista videota erityisesti 2-3 sekunnin kohdalla niin huomaat että astronautin otsa tai päänahka häviää hetkellisesti pois näkyvistä. Vastaavanlainen tapaus sattuu kohdassa 0:48-0:50. Niin ikään myös Timothyn takaraivo ja osittain korva häviää kohdassa 1:20-1:22.

Voidaan sanoa että edellisen videon editointi on mennyt täysin poskelleen. NASA tekee kuitenkin yleensä erinomaista CGI:tä, joista virheitä saa etsimällä etsiä, ennen kuin jotain löytää. Mutta välillä niissä näkyy käden jälki hyvinkin selvästi.

Punainen on Lisäys: Lau.11.3.2017
Oho! Pitihän se arvata että yläpuolinen video häviää Youtubesta noinkin nopeasti, sen jälkeen kun tuon esille kiistattoman todisteen siitä, että videotaltionnissa on käytetty Chroma Key-tekniikkaa. Videon lataajan tili on poistettu vain 3 päivää sen jälkeen kun postitin yläpuolisen tiedon. Se siitä YK:n ihmisoikeusjulistuksesta ja ns. ”sanavapaudesta”. Jätän tyhjän ruudun näkyviin yläpuolelle, muistutuksena lukijoille siitä miten he kohtelevat toisinajattelijoita. No, eipäs surra hyvän videon menettämistä. Onhan tuolla  vielä kymmeniätuhansia muita videoita joista valita. Valikoima on todellakin runsas ja vaihtoehtojen suuri määrä aiheuttaa vaikeuksia valita se oikea. Tässä niistä yksi mikä ei ole vielä sensuurissa:

Lisäys: Sunn.19.3.2017 
Hurray! Joku oli ehtinyt kopsata sen poistetun Youtube-videon yläpuolella, joten tässä se nähdään jälleen kerran. Aikaisemat selitykset videosta pätee yhä, mutta on hyvä jos katsot sen täydellä näytöllä. Silloin näet epäkohdat paremmin:

Jos et aikaisemmin tiennyt mikä on painottomuuslentokone, niin tämän jälkeen tiedät (Zero-G-lentokonetta edustaa kaupallinen yritys):

Avaruusjärjestö saa välillä musikaalisesta kansasta kilpailijan, joka haluaa omalla parodiallaan kertoa, että se mikä näyttää totuudelta, ei välttämättä olekaan mikään totuus:

Mitä arvelet: Oliko Sandra Bullock ja George Clooney oikeasti avaruudessa silloin kun elokuva ”Gravity” purkitettiin? Eipä tietenkään, vaan homma hoidettiin CGI:llä, eli tietokonemanipulaatiolla… ja silti tuotos näyttää melko aidolta.

Pitkähiuksille naisille annetaan permanentti tai hiusgeeliä jotta hiukset törröttävät ylöspäin koko ajan jotta painottomuuden uskottavuus lisääntyisi, vaikka hiukset todellisuudessa pitäisi leijua vapaasti joka suuntaan, koko pituudeltaan:

Suomalaissukuisella astronautilla voi myöskin valjaat tehdä tepposen:

Edellä mainittu astronautti leikkii pallon kanssa bluescreenin edessä amerikkalaisten veronmaksajien rahoilla, ja saa siitä tietenkin hyvää palkkaa jotta me hölmöläiset myöhemmin uskoisimme että hän on avaruudessa painottomassa tilassa:

Miksi voisi edellisten todisteiden lisäksi olettaa, että kansainvälinen avaruusasema on valhetta? Siksi koska Maa on litteä, ja ISS vaatii itselleen maapallon jotta se voisi satelliittina kiertää palloa, putoamalla ja liikkumalla eteenpäin yhtä aikaa.

Jos tiede ei kestä kriittistä tarkastelua se saattaa hyvinkin olla vain skientismia. On olemassa oikeata tiedettä, mutta ole sinä tuomari ja päätä mikä on oikeata tiedettä, ja mikä on valhetta, tai peräti uskontoa.

4 Kommentit

 1. Onko ne satelliitit ja iss ankkuroitu sinne kiertoradalle, kun ne eivät kiepu akselinsa ympäri?

  Mietipä, että se kiertoratahan ei kuitenkaan ole mikään karuselli, jossa on kiinteä yhteys (esim. ketjulla tai tangolla) keskipisteeseen. Se painovoima ei huolehdi kappaleen asennosta siellä, vaan vetää ikäänkuin takaisin keskipakoisvoimaa vastaan.

  Kiertoradan satelliitti (tai ISS) ei ole kuitenkaan sama asia kuin karusellin ketjunpäässä oleva istuin.

 2. Sinulla on Juha hyviä pohdintoja. En ole itse pohtinut asiaa aikaisemmin, ennen kuin toit asian esille. Siivekkeillä saadaan pidettyä kieppumisen poissa, silloin kun esimerkiksi lentokone liikkuu eteenpäin ILMAKEHÄSSÄ. Mutta kun avaruudessa ei pitäisi olla ilmavirtauksia, niin tottahan toki satelliitti pitäisi silloin kieppua. Sitä ne eivät kuitenkaan näytä tekevän, ainakaan olemassa olevissa tietokoneanimaatioissa. Kun ottaa lukuun vielä tuo painottomuustila, niin matkanteko ”avaruudessa” muuttuu melkoiseksi mysteeriksi ja utopiaksi. Tähän pätee hyvin tuo sanonta, että ”elokuvissa on kaikki mahdollista”. Mutta eiköhän avaruusjärjestöillä löydy tähänkin asiaan jonkunlainen ”tieteellinen” selitys.

 3. Monien englanninkielisten flättäreiden joukossa astronaut:it ovat jo tätä nykyä astroNOT:teja.
  NASA= No Agency of Space Astronauts (Keksin sen juuri, mutta en vielä tiedä onko se hyvä. Sinun oli parempi).

  Kiitos siunauksen toivotuksista. Sitä samaa toivotan teillekin.

 4. Terve, ajattelin vain nopean ”löydön” heittää tuosta Transparent Astro-NOT’s videosta. Itse jo tätä aihetta seurannut useita vuosia mutta välillä ei vaan kiinnosta.

  02:46 katoava astronotti on jäänne videon editoinnista. Kyseinen clippi on musiikki pätkä sieltä ISS ja täynnä noita clippien vaihto efektejä. En alkuperäistä videota ala juuri nyt etsimään käsiini mutta siinä videossa huomaisi kuinka pienet ”leijuvat” esineet myös tekee tuon häivytyksen uuteen clippiin. Tuosta linkatusta videosta huomaa ne myös, vaikka onkin aika pikselimössöä.

  Välillä vaan harmittaa kyseiset pienet asiat kun ovat revitty ”off-context” ja saattavat näyttää tosi epäilyttäviltä.

  Muuten kyllä ihan asia tekstiä Flat Earthistä Suomen kielellä! 5/5.

  – N

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*