Dokumenttielokuva ”The last Man on the Moon” (mm. Apollo 17)

Harmaahiuksinen mies (kuvassa alempana) on dokumentin tarinankertojana.

Jos olet saanut salasanan, kirjoita se alapuoliseen kenttään ja kirjaudu sisään, niin pääset lukemaan artikkeleita VIP-alueella.


10 Kommentit

 1. Pultti kuvassa on varmaan naamioidun jääkaapin säätöjalka, pitäähän kuvauspaikalla olla kylmää juotavaa, sähköjohtokin näkyy oikealla puolella kaappia.

   • En tiedä onko se mahdollista. Vaikuttaa siltä että kommentti tulee näkyviin tähän julkiseksi vaikka itse artikkeli on salasanan takana.

  • Kylmä juoma virkistää kun tulee hiki monikerroksisessa suojapuvussa. Tosin en tiedä, tuleeko se hiki ennen kiehumispistettä vai vasta sen jälkeen, kun avaruudessa ei kuulemma huimat lämpötilat niin pahoilta tunnukaan. Kerrotaan että siellä ei ole ilmakehää. En ole itse päässyt katselemaan paikan päälle. Tuskin kukaan muukaan ihminen. Mutta kyllä ne kraatterit hyvin näkyy pimeällä P900-kameralla. Kertovat Kuun pinnassa olevan plussa asteita vähän yli sata celsiusta, mutta ei sitten ilmeisesti kiehuta eikä kuohota. Ei vaikka uskovat että pinnan alla on reippasti yli tuhatta astetta celsiusta. Tosin lämpötilat eivät ole aina samat kertomuksissa. Niissä on suuria eroja. Riippuu ihan siitä että keltä ne tiedot ammentaa.

 2. Moi!
  Joo, eipä tuo kuualus näytä mitenkään uskottavalta. Tuo tuskin lentäisi edes paikasta A paikkaan B täällä maan päälläkään saatikka sitten maasta kuuhun ja typistettynä sieltä takaisin tänne. Haha!
  Ihmetyttää miten ne laittaa noita leijereitä noihin kuviin vierekkäin. Laittaisivat edes toiseen laitaan kuvaa, niin olisi vähän vaikeampi niitä bongailla.

  • Tarkoitus oli kait että me katsellaan elokuvan elokuvana, eli kymmeniä kuvia sekunnissa, eikä niin että sitä katsellaan suurennuslasin kanssa kuva kuvalta, hitaudella joka olisi kymmenen minuuttia per kuva.

   Kuulennot on helpompaa toteuttaa elokuvissa kuin oikeassa elämässä. Ja halvempaa. Hollywoodissa on kaikki mahdollista.

   Kiitos kommentista. Täällä on ollut hiljaista.

  • Nämä kommentit ovat muuten aikamoista dadaa näin kontekstista irrallaan.

   Suurimmaksi osaksi kommentit liittyvät kyseiseen elokuvaan ja kyseiseen artikkeliin, eivätkä ne siten ole kontekstista irrallaan. Mistä muten voisit tietää, vai oletko vain tietävinään? En ole antanut sinulle edes salasanaa jotta pääsisit lukemaan artikkelia. Joten et voi tietää millä tavalla kommentit liittyvät kontekstiin. Kunhan nyt vain esität näsäviisasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*