Blogin alkusanat

Hän uskoo olevansa litteän Maan kansalainen. Maailmassa, mutta ei maailmasta. Jeesus sanoi, omilleen: "Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa." (Joh.15:19)

Hei,

Olen Tietopisteen ylläpitäjä. Oikea etunimeni on Petri. Saat halutessasi kutsua minua Peteksi. Blogin johdantona voisin paljastaa sinulle seuraavan asian:

Minä uskon että olen litteän Maan tallaaja ja että maapalloa ei ole olemassakaan. Voidaan siis siistä syystä sanoa puhekielessä että olen ”flättäri” (englannin sanasta ”flath”, mikä tarkoittaa suomeksi ”litteä” tai ”tasainen”).

En tiedä vielä voiko minua kutsua ”pannariksi”. Sanonta kai tulee ajatuksesta että pannukakku on sekin melko litteä. Mutta suomenkieli kehittyy ja muuttu koko ajan, joten ehkä sellaista nimitystä käytetään pian minunkaltaisista ihmisistä.

Selostan sinulle tässä blogini alkusanoissa syyn, miksi kirjoittelen täällä Tietopisteessä monen mielestä ”järjenvastaisia asioita”…

Ehkä noin parisen vuotta sitten uutisissa kerrottin ”jonninjoutavaa” juttua eräästä aasialaisesta miehestä (jonka nimeä en enää muista). Hän väitti maailman olevan litteä. Hohoi kun rupesi haukottamaan kesken kaiken! Kun luin sen, välitön ajatukseni oli se, että ukko on todellakin yksinkertainen, ja että ”kaikenlaisia hulluja maailmasta löytyy”. Sen jälkeen en asiaa sen kummemmin pohtinut, vaan unohdin koko asian useaksi kuukaudeksi.

Mutta kuinkas ollakaan, samainen asia nousi taas pian pintaan kun jälleen kerran törmäsin litteän maailman väitteeseen nettiä selatessani. Yllätyksekseni havahduin ymmärtämään, että maailmassa oli oikeasti  paljon sivistymättömiä pannukakku-teoreetikkoja, sellaisia hyypiöitä jotka vain luulivat olevansa oikeassa ja sivistyneitä, vaikka olivat selkeästi ”järjiltään”.

Minulle kävi sitten tuon seurauksena sillä tavoin, että minä itsekin lähdin tutkimaan ”litteätä Maata”. Halusin nimittäin tietää, pitääkö väitteet edes vähimmässä määrin paikkansa. Epäilin asiaa kovasti kun aloitin. Ei kuitenkaan kestänyt kovinkaan kauan kunnes huomasin ettei kaikki olekaan ihan sillä tavalla kuten minulle oli opetettu.

Tutkimukseni olikin sitten useamman kuukauden ajan sekä työtä että hupia yhtä aikaa.  Työlästä se oli (ja edelleen on) koska teorioita ja ”todisteita” löytyy vaikka kuinka paljon, sekä puolin ja toisin. Hupia se taas oli, koska olen aina ollut luonteeltani analyyttinen ja tykkään tutkia kaikenlaisia tilastotietoja, sekä miettiä syvällisiä asioita.

Totuuden löytäminen ja tietäminen saa minussa aikaiseksi suurta mielihyvää, vaikka toisinaan tietyt tosiasiat ovat jossain mielessä myös ahdistavia.

En voi kehua itseäni kovin älykkääksi. Olen melko varma siitä, että suurin osa lukijoistani ovat minua älykkäämpiä. Minulla on mielestäni sentään hyvä logiikka. Mutta siihen itsekehuskelu sitten jääkin. Eli osaan tehdä kaikkea vähän, mutta en mitään kunnolla. Se on oma kriittinen ajattelutapani itsestäni. Yritän pitää matalaa profiilia, enkä halua tuoda esille itseäni liika. En ole täällä keskipisteessä, vaan keskipisteessä on kulloinkin käsiteltävä teema.

Tietopiste.com on saanut alkunsa ja innoituksensa minua viisaampien ihmisten tutkimustöiden ansiosta (kiitos heille siitä), mutta myös oman tutkimustyöni tuloksena. Minulla on täällä blogissa valokuvia joita olen itse ottanut, ja tulevaisuudessa löytyy ehkä videoitakin. Jonkun verran löytyy myös tekijänoikeuksista vapautettua kuvamateriaalia. Niiden avulla haluan tuoda esille mielenkiintoisia löydöksiäni. Tosin tutkimustyö ei ole vielä loppunut, mutta olen silti tätä nykyä täysin varma siitä, että ei kaikki ole ihan sillä tavalla kuten meille on kerrottu  ”viralliselta” taholta.

Eli tätä nykyä uskon että maailma ei ole pallon muotoinen, vaan melko litteä. Olen siis uskomuksellani liittynyt täysin tahallisesti ”sivistymättömien” joukkoon. Maa ei tietenkään ole täysin litteä, sillä onhan meillä olemassa kilometrien korkuiset vuoret ja syvät valtameret. Mutta uskon että maailman perustukset ovat korkeintaan muutamia satoja kilometrejä alaspäin, eikä suinkaan tuhansia kilometrejä.

Teen tässä alapuolella lyhyen yhteenvedon siitä, mihin minä tällä hetkellä uskon. Teen sen jotta saisit paremman ennakkokäsityksen siitä, mitä tämä blogi pitää sisällään. Älä sentään vielä säntää täältä pois, ennen kuin olen tuonut sinulle esille selkeitä todisteita kuvien, videoiden, sekä kosmologian ja analyyttisen geometrian avulla…

Blogini alkusanoissa teen nopean yhteenvedon siitä mihin minä uskon

Minä uskon tätä nykyä seuraavia asioita:

 • Maailma on litteä.
 • Maailman perustuksen sisällä on manala (tuonela) ja tulijärvi (gehenna).
 • Maailman perustukset toimivat magneettikenttänä ja se on voimakkaimillaan pohjoisessa.
 • Pohjoinen ja pohjoisnapa on kaikilla maailman ihmisillä samaan suuntaan; eli pyöreän ”vadin” keskikohtaan päin.
 • Etelänapaa ei ole olemassa.
 • Etelämanner kiertää maailman ympäri, sen ulkoreunaa pitkin. Se muodostuu jäävallista, jonka keskikorkeus on vähintään 30 metriä vesirajan yläpuolella.
 • Etelämantereen jäävalli pitää merivedet siellä missä niiden pitäisi olla, mantereiden ympärillä.
 • Aurinko ei ole noin 150 miljoonan kilometrin etäisyyden päässä Maasta, vaan korkeintaan muutaman tuhannen kilometrin korkeudella.
 • Auringon läpimitta ei ole 1392000 kilometriä, vaan (ehkä) ainoastaan muutamia kymmeniä kilometrejä.
 • Aurinko ja kuu ovat saman mittaisia.
 • Aurinko on kuuta seitsemän kertaa kirkkaampi.
 • Maailma ei kierrä aurinkoa, vaan aurinko kiertää maailmaa.
 • Aurinko ei koskaan kirjaimellisesti nouse eikä laske, vaan se kiertää litteätä maailmaa aina samalla korkeudella.
 • Aurinko rientää matkallaan aina takaisin sinne mistä se on tullutkin.
 • Aurinko ei häviä horisontin alle auringonlaskun aikana, vaikka siltä näyttää, vaan se häviää perspektiivissä pakopisteen toiselle puolelle jossa se loistaa aina vahvimmillaan vain paikallisesti, ja erityisesti zeniitissä.
 • Auringonnousussa aurinko ei nouse lainkaan, vaan se ainoastaan näyttää siltä, sillä todellisuudessa se tule esille perspektiivin pakopisteen takaa; ja se vain näyttää suurenevan kun se lähenee, vaikka se on aina saman mittainen.
 • Vuodenajat muodostuvat sen perusteella minkä etäisyyden päässä aurinko kiertää kulloinkin pyöreän Maan reunaa tai sen keskipistettä.
 • Kuu ei kierrä aurinkoa, vaan seuraa aurinkoa Maan yläpuolella, vaikkakin jää jäljestä.
 • Kuun sama puoli on aina Maata päin koska litteä Maa ei kierrä akselinsa ympäri, eikä kuu kierrä oman akselinsa ympäri.
 • Kaikki tähdet kiertävät omaa rataa pohjantähden ympäri vuodesta toiseen, ja samat tähtikuviot ovat aina havaittavissa riippumatta vuodenajasta.
 • Pohjantähti on havaittavissa ei ainoastaan pohjoisella ”pallonpuoliskolla” (pohjoisnavan yläpuolella), vaan myös eteläisellä ”pallonpuoliskolla”, vastaväitteistä huolimatta.

Muita uskomuksiani hipoen samaa teemaa

Edellisten lisäksi uskon seuraavaa:

 • Lentokoneiden gyroskoppeja ei ole ”sormeiltu”  jotta ne ilmoittaisivat oikean korkeussuunnan lentokoneiden rientäessä eteenpäin pyöreän maapallon ilmatilassa, vaan ne näyttävät äärimmäisen tarkasti vaakatason korkeussuunnan litteän Maan ilmatilassa; ja tästä syystä isot matkustajalentokoneet eivät tarvitse tehdä muutaman minuutin välein oikaisuliikkeitä lentokorkeuteensa.
 • Satelliitteja ei ole lainkaan olemassa avaruudessa, vaan kaikki paikannusmittaukset tapahtuvat maastoissa olevien mastojen kolmiomittauksien avulla jossa signaalien voimakkuuksien avulla tietokoneet määrittelevät ja kertovat tarkan sijainnin.
 • Google Earth ja -Map kuvaukset eivät ole lainkaan tehty satelliiteilla, vaan pääosin autoilla maan kamaralla, sekä lennokeilla ja lentokoneilla enintään 13 km:n korkeuteen asti, ja ehkä toisinaan myös kaasupalloilla enintään 45 km:n korkeuteen saakka. Sitä ”korkeammalta otetut kuvat” ovat palkattujen taidemaalarien jäljennöksiä aiemmista kuvista eri mittasuhteissa, sekä CGI:tä.
 • Maan ”vetovoima” perustuu massojen tiheyteen (ominaispainoon), mutta myös magnetismiin.
 • Ihminen ei ole koskaan ollut kuussa, eikä tule koskaan matkustamaan sinne.
 • Tähdet eivät ole valovuosien päässä meistä, vaan taivaanvahvuudessa (”lasisessa” kupukatossa) enintään muutaman tuhannen kilometrin korkeudessa.
 • Kuukävelyt ovat kaikki filmattu studioissa tai/ja Maan aavikoilla.
 • Liitämiset avaruuden ”tyhjiössä”  ovat filmattu lähes pimeissä vesialtaissa.
 • Kaupallisella ZERO-G-lentokoneella saadaan aikaiseksi keinotekoisen jäljitelmän tyhjiöstä jonka sisällä kuvataan ”liitämiset avaruusaluksissa”.
 • Kansainvälistä avaruusasemaa (ISS:ää) ei löydy avaruudesta.
 • Saatana, valheen isä, hän jossa totuutta ei ole, hän on joukkoinensa tämän maailman väliaikainen hallitsija Jumalan sallimuksesta, kunnes tulee jälleen hän, valtuutettu Herra Jeesus, perustamaan tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan Maan päälle.
 • Jumala loi Universumin geosentriseksi, eikä heliosentriseksi, ja siinä asuvat ihmiset ovat ”planeettojen” keskipisteessä ja maailmankaikkeuden hurskaat ovat samalla Jumalan kiinnostuksen kohteena erityisellä tavalla, josta syystä Luoja maksaa palkan jokaiselle ihmiselle heidän tekojensa mukaan.

6 Kommentit

 1. Olen ollut koko pitkän ikäni Pallopää asiaa sen kummemmin ajattelematta. Eläkkeelle jäätyäni olen viettänyt paljon aikaa koneen ääressä ja nyt minusta on tullut Lättäpää.
  Uskallan siitä jopa puhua. Työelämässä ollessani en olisi sitä uskaltanut tehdä!
  Tälle tielle ajauduin koska käyn säännöllisesti uimassa ja mieleeni tuli että tuo vedenpinta on täydellisen suora myös hieman pidemmällä matkalla. Seuraavaksi katselin lasertestivideoita ja hämmästyin!
  Tällä tiellä nyt olen ja tämä onkin jännittävää.

  Arvostan suuresti tekemääsi työtä ja erityisesti että teet sen suomeksi!
  Kiitoksia ja voimia!

  • Kiitos Viktor kommentistasi ja tervetuloa flättäreiden joukkoon. Meitä ei ole vielä prosentuaalisesti paljon, mutta olemme yhä alati kasvava joukko. Etsivä löytyy totuuden! Pitäkäämme totuudesta kiinni.

 2. No hei. Eksyin sivullesi pari päivää sitten ( ja olen jotain satunnaisia videoita katsonut youtubesta jne) oon vuosia aiemminkin kuullut että jotku ihmiset uskoo maapallon olevan litteä. Olen naureskellut että mitä lie mielipuolia ne. Enkä ole edes lähtenyt klikkaileen mitään linkkiä ym.  Paitsi nyt paripäivää sitten. Ajattelin että vilkasempa millä ne muka perustelee tämän littanan maan. Vähän jämähdin aiheeseen… ahmin lisää ( en kyllä sisäistä kovin näitä lasku toimituksia  matikka ja fysiikka ei oo vahvuuksia) Mutta se mitä hiffailen tuntuu järkevältä. Olen silti vielä hämmentynyt. Voiko olla? Miksi olisi? Tai miksi ei olisi? Vähän olo ettei tiedä mitä mieltä olisi. Tämän vuoden aikana olen syventynyt korona asioihin ja pidän naurettavana koko touhua. En niele sitä mitenkään päin. Alku vuodesta kun havahduin olo oli epätodellinen. Onko maailma/ ihmiset tullu hulluksi? Olenko joutunut toiseen todellisuuteen? Mitä täällä tapahtuu? Onko tämmöinen meininki ollut ”aina” nyt on vain selkeämmin nähtävissä.. mihin hemmetin sairaaseen paikkaan olen syntynyt?  Nuita asioita sulattelin kevään. Ja taistelen tuulimyllyjä vastaan. Juuri kukaan ei ole samoilla aallonpituuksilla. Turhauttaa. Nimitän itseäni valopääksi ( jossain kuulin ilmaisun) muutunko pallopäästä lättänä  pääksi? Huh onpa sulateltavaa mutta palasia loksahtelee kohdilleen….. kai.Mutta sitten mietti… joskus aikoinaan on uskottu maailman olevan littana.  Ja sitten jos se oikeasti on niin mitä hyödytään valehtelusta? Menee niin paljon resursseja rahaa ym. Valheen ylläpitämiseen. Miksi se vaiva? Alusta asti kun olisimme pysyneet litteä maa teoriassa niin mikä olisi ongelma???? Taas meni minulla ikäänkuin pohja. Mihinkään ei voi luottaa. Palikkatorni pitää aloittaa uudelleen rakentamaan. Miksi kaikesta valehdellaan ihmisille? Onko mikään enään totta? Sitten litteä maa kuvun alla…  onko tää sitten valemaailma? Ollaan jotain koe eläimiä joillekkin tai eläintarhan eläimiä?tietämättä sitä. Jos vaikka avaruutta ei ole olemassakaan (ainakaan sellaista kuin luullaan) niin mitä on? Onko edes olemassa pallomaisia planeettoja jossa on elämää vai onko kaikki tämmöstä feikkiä? Tämmöisiä pyörittelen päässä ja sulattelen asioita… 

  • Tervehdys. Ilahduttavaa lukea aina kun joku uusi ihminen on päättänyt funtsia ja tutkia näitä asioita. Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa. Toivottavasti asiat pian kirkastuu sinulle, koskien tätä Maamme muotoa. Sulattele asiaa ajan kanssa.

 3. Jep. Kyllä.  Työt haittaa tosi paljon tämän aiheen tutkiskelua!! On niin mielenkiintoinen. En tiiä lukeeko jossakin ( jos lukee en oo kerennyt aiheeseen syventyä) mutta eilen yhtäkkiä tuli mieleen sateenkaari. Kun se on kaaren muotoinen. Napsahti van päässä että jos kerta meillä on se kupu maamme päällä ( tai oletamme että on se kupu) johtuuko sateenkaaren kaarevuus siitä. Vesi taittaa valoa joo… mut satteenkaaren kaaren vuoto. Oletko sinä käsitellyt jossain tekstissä aihetta? 

  • Vastaukseni kysymykseesi on se, että aihetta on käsitelty melko pintapuolisesti ainakin tämän linkin takana, foorumissa. Enkä itse ole ottanut asiaan kantaa koska minulla ei ole mitään painavaa sanaa lisättävänä siihen mitä pojat jo kirjoittelivat asiasta. Sen verran kuitenkin mietityttää se asia, että miksi pystyin näkemään sateenkaaren alapuolellani, vesirajan tuntumassa, jos se kerran on taivaankupu joka on luomassa sen kaaren. Ehkä sen pysty näkemään juuri lasikuvun takia, mutta en osaa enkä halua selittää, miten se on edes mahdollista. Minulla ei ole siihen mitään järkevää vastausta. Puhukoot asiasta minua viisaammat. Mutta tässä kumminkin kyseinen valokuva jonka otin laivareissulla ja jossa nähdään sateenkaaren:
   https://www.tietopiste.com/wp-content/uploads/2016/07/merisumua-sateenkaari.jpg

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*